19
Mayıs
2024
Pazar
BERGAMA - İZMİR

Tur otobüslerine otopark indirimi

Bergama’nın turizm potansiyelini ekonomiye dönüştürmek için kararlı bir tutum sergileyen Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Akropol, Asklepion ve Bazilika Ören Yerleri’nde turist otobüslerinden alınan otopark ücretlerinde indirime gitti.

Önceki gün toplanan Belediye Meclisi, Başkanlık makamından gelen bu isteği tarife komisyonunda görüşerek karara bağladı. Alınan karar neticesinde yeni tarife otobüsler için 17,50 TL, minibüsler için 12,50 TL ve otomobiller için 3 TL olarak yeniden belirlendi.

Otopark ücretlerinde indirime gidilmesi yönünde Bergama turizm sektöründe faaliyet gösterenlerden ve tur şirketlerinden istek geldiğini açıklayan Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, “Bu talebi inceledik. İncelememizde çevre ilçelerdeki tarihi ve ören yerlerinde uygulanan otopark ücretlerini araştırdık. Bu araştırmamızda Selçuk-Efes’te otobüslerden alınan otopark ücretinin 17.50 TL olduğunu gördük. Bizim ören yerlerimizde ise otobüsler için 22.50 TL ücret alınıyordu. Şimdi bizde yapmış olduğumuz bu indirimle Selçuk-Efes’le aynı tarifeyi uygulamaya başlamış olduk” dedi.

Otopark gelirlerinin Bergama Belediyespor’a aktarıldığına dikkat çeken Belediye Başkanı Gönenç, “Bu indirimle Belediyespor’un gelirlerinde bir azalma yaşanacağını düşünmemek lazım. Biz Belediyespor da iyi bir mali uygulama ve disiplinli bir çalışma yapmak üzere yeni bir yönetim oluşturduk. Disiplinli bir çalışma ve bütçenin en iyi şekilde değerlendirilmesi ile Bergama Belediyespor’da gelirlerin azalması gibi bir durum da yaşanmayacaktır” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2009 Çarşamba 16:04:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?