25
Mayıs
2024
Cumartesi
BERGAMA - İZMİR

Vicdanları kanayacak!

AK PARTİ'NİN REFERANDUM ÇALIŞMALARI

AK Parti İzmir Milletvekili Taha Aksoy, 12 Eylül'de yapılacak Referandumda 'Evet' denilmesi halinde Türkiye'nin sivil bir anayasaya doğru çok önemli bir adım atılmış olacağını söyledi. AK Parti Bergama İlçe Teşkilatı'nın düzenlediği iftar yemeğinde konuşan Aksoy, “Türkiye'de Anayasalar hep olağanüstü şartlarda yapıldı. Hiç sivil bir anayasa yapılmadı. 12 Eylül'de yapılacak oylamada 'Evet' denilmesi halinde bütünüyle sivil bir anayasaya doğru çok önemli ve anlamlı bir adım atılmış olacak. Kadınlarımıza pozitif ayrımcılık yapılsın diyoruz. Bunun anayasada yer almasının neresi kötü?” dedi.

12 Eylül'deki Referandum öncesi ilçe ziyaretlerini sürdüren AK Parti İzmir Milletvekili Taha Aksoy, Bergama'da vatandaşlarla buluştu. İlçe Başkanı Hasan Şahin ve ilçe yönetim kurulu üyeleri ile birlikte ilçedeki sivil toplum kuruluşları ve esnafı gezen Aksoy, daha sonra özel bir radyo kanalında düzenlenen programa katıldı. Aksoy, burada yeni anayasa hakkında halkın merak ettiği soruları cevapladı. Ardından Bergama İlçe Teşkilatının düzenlediği iftar yemeğine de katılan Aksoy, iftarını Bergama halkıyla birlikte açtı.

İzmir eski Milletvekili Zekeriya Akçam'ın da katıldığı iftar yemeği sonunda konuşan Aksoy, 12 Eylül'de yapılacak Referandumda halkın 'Evet' demesi halinde sivil bir anayasaya doğru çok önemli ve anlamlı bir adım atılmış olacağını söyledi. 1982 Anayasasının Türk halkının ruhuyla uyuşmadığını savunan Aksoy, halkın yeni bir anayasa yapılması için 2007 yılında AK Parti'ye yetki verdiğini dile getirdi. Aksoy, Türk halkının artık kendi anayasasını yapmak istediğini belirterek; “Türk milleti artık yanlışlığa sessiz kalmayacağını gösterdi; kendi anayasasını yapma olgunluğuna geldi ve AK Parti'ye bu görevi verdi” dedi.

12 Eylül'de yapılacak Referandumla 1980 Anayasasının izleri büyük ölçüde silinecek. “Bu halk oylaması AK Parti için değil, Türk milleti için çok önemli. Bunun bilincinde olan milletimiz bu Referandumda 'Evet' diyecek” diye konuştu. Aksoy, 12 Eylül'de 'Hayır' oyu kullananların her aynaya baktığında vicdanlarının kanayacağını söyledi. Aksoy, yeni anayasa düzenlemesinde yer alan Anayasa Mahkemesi ve HSYK'nun yapıları ile ilgili de bilgi verdi.

AK PARTİ'NİN REFERANDUM ÇALIŞMALARI
AK PARTİ'NİN REFERANDUM ÇALIŞMALARI
AK PARTİ'NİN REFERANDUM ÇALIŞMALARI
AK PARTİ'NİN REFERANDUM ÇALIŞMALARI
İHA
Yayın Tarihi : 24 Ağustos 2010 Salı 10:54:04
Güncelleme :24 Ağustos 2010 Salı 14:59:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?