20
Mayıs
2024
Pazertesi
BERGAMA - İZMİR

Yollar asfaltlandı

Bergama’nın en az hizmet almış yerlerinden Zafer Mahallesi ile Bayatlı Kooperatifi sakinleri yol, asfalt, kaldırım, merdiven, tretuvar ve yeşil alan çalışmalarıyla güzelleşen çevrelerinde, yıllarca ihmal edilen belediye hizmetlerini görmenin memnuniyetini yaşıyor.


4 buçuk yıl öncesinde göreve geldiğinde, Bergama’nın altyapısı ve üstyapısının adeta çökmüş olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Ürper, ilk olarak ilçe merkezinde başlattığı çalışmalarla, altyapı, üstyapı, elektrik, su sorunu olmayan bir Bergama inşa ettiklerini belirtti. Özellikle şehrin ana caddelerinde yapılan yağmursuyu, içme suyu, elektrik, telefon hattı gibi düzenlemeler sırasında çok yoğun eleştirilere maruz kaldıklarını kaydeden Başkan Ürper, şimdiki manzara karşısında ise çok olumlu tepkiler ve teşekkür aldıklarını ifade etti.


2004 yılından beri köklü projeleri uygulamaya koyduklarını ve Bergama’nın hayati sorunlarını çözümlediklerini söyleyen Ürper, 2007 yılı başında ise, her mahalleye hizmet seferberliği başlattıklarını, yol, kaldırım, yeşil alan eksiği olan mahalle kalmayacağını belirtti. Mahallelere hizmet seferberliği adı altında Zafer, İslamsaray, Atatürk, Fatih, Turabey, Gaziosmanpaşa ve Bahçelievler Mahallelerinde çalışmaların hızla devam ettiğini kaydeden Ürper, yapılan düzenlemelerle Bergama’nın merkezinden en ücra sokaklarına kadar değiştiğini güzelleştiğini söyledi.
Başkan Ürper, “düzenli bir çevrede, güzel, yeşil bir Bergama’da yaşamak hepimizin hakkı. Ancak, Bergama’da ne yazık ki yıllarca taş taş üstüne konmamış, geçici, göstermelik düzenlemeler yapılmış; böyle olunca da sorunlar ve eksikler iyice birikmiş. Biz şimdi planlı, programlı çalışarak ilçemizde yılların eksiklerini gideriyoruz. Tüm bunları maddi imkansızlıklara rağmen, ancak kaynaklarımızı doğru kullanarak yapıyoruz. Örneğin, şu anda çalışmaları sonlanma aşamasındaki Zafer Mahallesinde yapılan yol, merdiven gibi çalışmaların maliyeti yaklaşık 600 milyar lira. Bayatlı Kooperatifi’nin yıllardır eksiği olan yol asfalt, tretuvar çalışmaları da milyarlarca liraya mal oluyor. Tüm mahallelerimizde yapacağımız çalışmalarla daha güzel, daha düzenli bir Bergama oluşturmayı amaçlıyoruz” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2008 Cuma 11:27:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?