20
Mayıs
2024
Pazertesi
BEYDAĞ - İZMİR

Taksilerde gece tarifesine son

İzmir Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği (İESOB) Başkanı Zekeriya Mutlu, kentteki taksilerde gece tarifesi uygulamasının bugün itibarıyla kaldırıldığını bildirdi.

Zekeriya Mutlu, birlik lokalinde düzenlediği basın toplantısında, İzmir'de taksi ücretlerinin tek tarife üzerinden uygulanacağını söyledi.

Uygulamanın Türkiye'de ilk olduğunu kaydeden Mutlu, "Bundan böyle taksiler İzmir'de tek tarife üzerinden hizmet verecek. Gündüz ayrı, gece ayrı fiyatlandırma olmayacak. İzmirliler ulaşımda daha çok taksiyi tercih edecek. Bu uygulamanın İzmirlilere de, taksicilere de yarayacağını düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

Zekeriya Mutlu, İzmir'in EXPO 2015 adaylığına destek verdiklerini de belirterek, taksilere "İzmir'e EXPO 2015'i istiyoruz" yazılı çıkartmaların dağıtıldığını, ayrıca tarife ücretlerinin yabancı dillerde de yazılı olduğu tabelaların araçlara asılacağını kaydetti.

İzmir Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Celil Anık ise uygulamaya geçmeden önce taksici esnafından görüş aldıklarını belirterek, "Amacımız hem üyelerimizin daha çok iş yapmasını sağlamak hem de İzmirlilerle taksici esnafını barıştırmak. 'Pazarlık ettim, gündüz tarifesi açtırdım' gibi sözler artık duyulmayacak. İzmirliler günün her saatinde gündüz taksimetre ücretiyle yolculuk yapabilecekler" dedi.

Celil Anık, uygulama ile taksi müşterisinin artacağını ve taksilerin her kesimin ulaşım aracı haline geleceğini kaydetti.

Taksi ücretine zam

Basın toplantısında, İzmir'de taksi ücret tarifesinde de yeni düzenleme yapıldığı bildirildi.

İzmir'de 1.5 YTL olan açılış ücretinin 1.7 YTL'ye, 1.6 YTL olan kilometre ücretinin ise 1.8 YTL'ye çıkarıldığı belirtildi.

Ajanslar
Yayın Tarihi : 19 Mart 2008 Çarşamba 11:45:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?