20
Mayıs
2024
Pazertesi
BEYDAĞ - İZMİR

Uzay Kampı öğrencileri

İzmir'in Gaziemir ilçesindeki Ege Serbest Bölgesi A.Ş. (ESBAŞ) içinde bulunan Uzay Kampı Türkiye'de yarıyıl tatili boyunca eğitim alan öğrenciler mezun oldu. Mezuniyet törenine Uzay Kampı'na sponsor olan Boeing firması yetkilisi Greg Pepin de katıldı. 

Uzay Kampı Türkiye'de beş gün boyunca eğitim alan öğrenciler mezun olmanın sevincini yaşadılar. Beş günlük eğitimlerde başarılı olan öğrencilere sertifikalarını Boeing Yetkilisi Greg Pepin verdi. Uzay Kampı Türkiye'ye sponsor olan Boeing ve Merck Sharp Dohme firmalarının isimleri ESBAŞ Başkanı Kaya Tuncer'in de katıldığı törenle sponsor panosuna asıldı. Törende konuşan Boeing yetkilisi Greg Pepin, Uzay Kampı Türkiye'de yetişen gençlerin geleceğin astronatları, uzay bilimi adamları olacağını belirtti. Türkiye'de bir çok kuruma destek verdiklerini ifade eden Pepin, bunların içinde en önemlisinin Uzay Kampı Türkiye'ye verdikleri destek olduğunu söyledi. ESBAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Kaya Tuncer de Uzay Kampı'na verdikleri desteklerden dolayı sponsor firmalara teşekkür etti. 

2008 yılında Uzay Kampı Türkiye'ye konuk olan öğrencilerden 24'ünün masraflarının Boeing firması, 5 öğrencinin masraflarının ise Merck Sharp Dohme firması tarafından karşılandığı öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Mart 2008 Çarşamba 11:46:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
merve yücel IP: 78.160.17.xxx Tarih : 4.11.2008 20:15:21

ahh uzay kampı ahhhhh seninle geçirdiğim 5 gün hayatımın en güzel 5 günüydü ben önceden doktor olmak isterken şimdi ise uzay kampında çalüşmak istiyorum