5
Mayıs
2024
Pazar
BORNOVA - İZMİR
Belediye Sayfaları
Ücretsiz Üye Olun.
Kendi sayfanızı kendiniz yapın.

Ege Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü

Genel Bilgiler

Ege Üniversitesi SağlıkBilimleri Enstitüsü 20 Temmuz 1982 tarihinde yürürlüğe giren Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı hakkındaki 41 Kanun Hükmünde Kararname ile kurulmuştur. Enstitünün amacı; Ege Üniversitesinde SağlıkBilimlerine dayalı Yüksek Lisans ve Doktora öğretimini, 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanununun amaç ve ilkeleri doğrultusunda ve Lisansüstü Eğitim-Öğretim Enstitülerinin Teşkilat ve İşleyiş Yönetmeliği İle Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde yürütmektir.

Yukarıda anılan teşkilat yönetmeliğinin 5.madde (a) fıkrasına göre Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Eczacılık Fakültesi, Hemşirelik Yüksek Okulu ile Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu ve İzmir Atatürk Sağlık Yüksek Okulu'nun bölümleri, lisansüstü öğretim bakımından Sağlık Bilimleri Enstitüsüne Anabilim Dalı olarak bağlanmıştır.

Sağlık Bilimleri Enstitüsünün bünyesinde Tıp Fakültesinde 17, Diş Hekimliği Fakültesinde 7, Eczacılık Fakültesinde 11 olmak üzere 35 Anabilim Dalı ile Hemşirelik Yüksek Okulu bünyesinde 8, Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulunda 5, İzmir Atatürk Sağlık Yüksek Okulunda 1 Anabilim Dalında lisansüstü eğitim yapılmaktadır. Ayrıca Eczacılık Fakültesi bünyesinde 2, Dişhekimliği Fakültesi bünyesinde de 2 Bilim Dalında lisansüstü eğitim yapılmaktadır.

 

İlgili Kişi :
Adres1 :Ege Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü
Adres2 :Bornova / İzmir
Posta Kodu :35100
Telefon :
Faks :
Internet Sitesi

Önemli Not:

Kenthaber, Rekabetin korunmasına ilişkin dizinde yer alan ve yer almak isteyen tüm tüzel/gerçek kişiler için hiç bir ayrım yapmadan kayıt imkanı tanır. Kayıt olabilmek için tek koşul ücretsiz üye olmanızdır.

Üye olduktan sonra bilgilerinizi size verilen panelde "Firmalarım" linkine tıklayarak gönderebilirsiniz. Ekibimiz kısa zamanda bilgilerinizi teyit edip sayfanızın yayına açılmasını sağlayacaktır.

Bilgilerinizdeki eksiklik ve hataları bildirmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Detaylı, özgün bir sayfa hazırlamak ve dizinimizden daha verimli faydalanmak isterseniz (ücretli) bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Kenthaber, herhangi eksiklik, yanıltıcı bilgi yada amacını aşan bir durum olması halinde kesinlikle sorumlu tutulamaz. Bu ve benzeri durumları bildirmek üzere bizimle iletişime geçebilirsiniz.