21
Mayıs
2024
Salı
BORNOVA - İZMİR
Belediye Sayfaları
Ücretsiz Üye Olun.
Kendi sayfanızı kendiniz yapın.

Ege Üniversitesi Fen Fakültesi

Genel Bilgiler

Fen Fakültesi, Ege Üniversitesi’nin üçüncü fakültesi olarak 1961 yılında kurulmuştur. Eğitim öğretim programlarında 1998 de yapılan değişiklik ile hazırlık sınıfı oluşturulmuştur. Fakültemizde 4 yıllık lisans eğitimi sonunda diplomaya yönelik aşağıdaki bölümler mevcuttur.

Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü -Biyokimya Bölümü -Biyoloji Bölümü -Fizik Bölümü  İstatistik Bölümü -Kimya Bölümü -Matematik Bölümü

Ayrıca Fakültemizde 2000-2001 öğretim yılından itibaren, Astronomi ve uzay bilimleri bölümü hariç, tüm bölümlerimizde ikinci öğretim de yapılmaktadır. Amacı temel bilimlerde çağdaş bilgi donanımına sahip, araştırmacı bireyler yetiştirmek üzere eğitim-öğretim faaliyetlerini gerçekleştirmek ve araştırma yapmak, Milli Eğitimin ihtiyaç duyduğu öğretmenleri, tezsiz yüksek lisans yapmaları koşuluyla, gerekli teorik ve laboratuvar bilgileri ile donatıp, yetiştirmektir. Fakültemizin eğitim öğretim programları modern anlamda hazırlanmış olup, her bölümün zorunlu ve seçmeli alan dersleri dışında öğrencinin sosyal ve ekonomik görüşünü genişletmek amacı ile serbest seçmeli alan dersleri de okutulmaktadır. Bunlar yıllara göre değişim göstermekle beraber; İlkyardım, Halkla İlişkiler, Bilim Felsefesi, Kalite ve İnsan Yönetimi, Ekonomiye Giriş, Futbol ve Tenis gibi geniş bir yelpaze oluşturmaktadır. Öğrencilerimiz son sınıfta bitirme tezi hazırlamak zorundadır.  Programların bu şekilde düzenlenmesinde temel amaç :

a)Öğrenci için mümkün olan en iyi öğrenme ortamını hazırlamak,
b) Program yapılarını esnek ve cazip hale getirmek,
c) Öğrencileri kendi kendilerine yeter aynı zamanda grup çalışmalarına yatkın kendine güvenen yaratıcı ve girişimci olmasını sağlamak,
d) Öğrencilerin farklı disiplinlerle tanışmasını sağlamak ve kendi disiplinlerinin dışında da çalışmaları hakkında bilgilendirmek interdisipliner çalışmaları özendirmektir.

Fakültemiz Ülkemizdeki fen ve edebiyat fakülteleri arasında önemli yeri olan bir fakültedir. Öğrencilerine iyi bir eğitim yanında araştırma olanakları da sunmakta ve mezunlarımız çeşitli kurumlarca tercih edilen mezunlar arasında yer almaktadır.

Fakültemiz verdiği dersler açısından oldukça zengindir. Fakültemiz içinde lisans seviyesinde 804 adet ayrı sınıfta ders yapılmakta, bunların bir kısmı bölümler arasında interdisipliner olarak okutulmaktadır (zorunlu, seçmeli alan ve serbest seçmeli). Bunun dışında servis hizmeti olarak 58 adet ayrı sınıfta ders; Mühendislik, Ziraat, Eğitim, Eczacılık, Diş Hekimliği, Su Ürünleri vs. gibi Fakültelere verilmekte; ayrıca bütün yüksek okulların temel dersleri fakültemiz tarafından karşılanmaktadır. Öğretim yöntemleri ders, uygulama ve laboratuvar şeklinde olup, özellikle kimya, biyoloji ve fizik bölümlerinde laboratuvarlar, büyük önem taşımaktadır. Bölüm laboratuvarlarının çoğu hem lisans, hem de lisans üstü çalışmalar için kullanılmaktadır.

Öğrencilerimiz birçok özel sektör ve vakıfın tahsis ettiği burslardan yararlanmaktadır. Fakülte öğrenci toplulukları çeşitli etkinliklerde bulunmakta yaptıkları faaliyetlerle bilim, kültür ve sanat ile ilgili konuları ele almakta tartışılmasına olanak yaratmaktadır. Her branşta sportif faaliyetler yürütülmektedir. Günün teknik koşullarına uygun olarak donatılmış 100 bilgisayar kapasiteli Merkezi bilgisayar Laboratuvarında öğrencilerimiz bilgisayar dersleri yanında internetten de yararlanmaktadır.

 

İlgili Kişi :
Adres1 :Ege Üniversitesi Kampusü
Adres2 :Bornova / İzmir
Posta Kodu :
Telefon :
Faks :
Internet Sitesi

Önemli Not:

Kenthaber, Rekabetin korunmasına ilişkin dizinde yer alan ve yer almak isteyen tüm tüzel/gerçek kişiler için hiç bir ayrım yapmadan kayıt imkanı tanır. Kayıt olabilmek için tek koşul ücretsiz üye olmanızdır.

Üye olduktan sonra bilgilerinizi size verilen panelde "Firmalarım" linkine tıklayarak gönderebilirsiniz. Ekibimiz kısa zamanda bilgilerinizi teyit edip sayfanızın yayına açılmasını sağlayacaktır.

Bilgilerinizdeki eksiklik ve hataları bildirmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Detaylı, özgün bir sayfa hazırlamak ve dizinimizden daha verimli faydalanmak isterseniz (ücretli) bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Kenthaber, herhangi eksiklik, yanıltıcı bilgi yada amacını aşan bir durum olması halinde kesinlikle sorumlu tutulamaz. Bu ve benzeri durumları bildirmek üzere bizimle iletişime geçebilirsiniz.