5
Mayıs
2024
Pazar
BORNOVA - İZMİR
Belediye Sayfaları
Ücretsiz Üye Olun.
Kendi sayfanızı kendiniz yapın.

Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi

Genel Bilgi

1982 yılında 41 sayılı KHK gereğince kurulan Su Ürünleri Yüksek Okulu 11.7.1992 tarihinde kabul edilen 3837 Sayılı Kanunla Fakülteye dönüştürülmüştür.

Su Ürünleri Fakültesi kuruluşuna kadar su ürünleri yetiştiriciliği avcılık, tatlısu ve deniz ilgili çalışmalar E.Ü.Ziraat Fakültesi, Zootekni bölümü bünyesindeki Hayvan Yetiştirme ve Su Ürünleri kürsüsü ve E.Ü.Fen Fakültesi’ne bağlı Urla’da kurulan Hidrobiyoloji Enstütüsüile Biyolojik Oseonografi bölümde yürütülmüştür. Zootekni bölümünün lisans düzeyindeki eğitimi, uygulama seminer ve tez çalışmaları ile Lisansüstü çalışmalarına, su ürünleri programlarına yer verilmiştir. Aynı dönemde konuya ilişkin bilimsel araştırmalar gerçekleştirilerek, bölge balıkçılarıve üreticiler ile ilişkiler kurularak sorunların çözümünde yardımcı olunmuştur. Hidrobiyoloji Enstitüsü’nde ise deniz ve tatlısu canlılarının biyolojisi, ekolojisi, yetiştiricilik, avcılık üzerine çalışmalar yapılmış ve ulusal kongreler düzenlenmiştir.

1987-1988 Yaz Yarıyılında itibaren Bornova tesisleri yanında eğitim-öğretim ve araştırma çalışmalarının bir kısmı İzmir’e 33 km uzaklıktaki Urla-İskele mevkiinde bulunan tesislerde devam etme imkanı sağlamıştır.

Bu tesisin Su Ürünleri Fakültesine bağlanması ile eğitim-öğretim ve araştırma imkanı önemli derecede yükseltilmiştir. Ayrıca İzmir’e 45 km uzaklıkta Tuzla yakınındaki 18,000 dk.lık SÜFA (HOMA) Dalyanı eğitim-öğretim ve araştırma alanı olarak fakülteye 1988 yılında tahsis edilmiş bulunmaktadır.

Su Ürünleri Yüksekokulu 1992 ‘de Su Ürünleri Fakültesi olmuş ve E.Ü. Fen fakültesi Biyoloji Bölümü Hidrobiyoloji Anabilim Dalı akademik personelinde bu fakülteye geçerek eğitim ve araştırma kadrosu genişlemiştir.

1993-1994 eğitim-öğretim yılından itibaren öğrençilerimize öğretmenlik imkanları sağlayabilmek üzere Edebiyat Fakültesi bünyesinde yürütülmekte olan Öğretmenlik Formayonu eğitime başlanmıştır.

1994-1995 eğitim-öğretim yılından itibaren Fen Bilimleri Enstitüsü bünyesinde tek anabilim dalında yapılmakta olan lisansüstü eğitim 3 anabilim dalında yapılması sağlanarak daha fazla öğrencinin lisasüstü öğretim yapmaları imkanı mümkün kılınmıştır.

1996-1997 eğitim-öğretim yılından itibaren fakültemizin mezun olan öğrencilerin branşlaşacakları, Deniz ve İçsu Bilimleri Teknolojisi, Su Ürünleri Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Avlama ve İşleme Teknolojisi opsiyonlarını içeren Lisans programlarına geçilmiştir.
 

İlgili Kişi :
Adres1 :Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi
Adres2 :Bornova / İzmir
Posta Kodu :35100
Telefon :0 (232) 388 40 00
Faks :0 (232) 388 36 85
Elektronik Posta
Internet Sitesi

Önemli Not:

Kenthaber, Rekabetin korunmasına ilişkin dizinde yer alan ve yer almak isteyen tüm tüzel/gerçek kişiler için hiç bir ayrım yapmadan kayıt imkanı tanır. Kayıt olabilmek için tek koşul ücretsiz üye olmanızdır.

Üye olduktan sonra bilgilerinizi size verilen panelde "Firmalarım" linkine tıklayarak gönderebilirsiniz. Ekibimiz kısa zamanda bilgilerinizi teyit edip sayfanızın yayına açılmasını sağlayacaktır.

Bilgilerinizdeki eksiklik ve hataları bildirmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Detaylı, özgün bir sayfa hazırlamak ve dizinimizden daha verimli faydalanmak isterseniz (ücretli) bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Kenthaber, herhangi eksiklik, yanıltıcı bilgi yada amacını aşan bir durum olması halinde kesinlikle sorumlu tutulamaz. Bu ve benzeri durumları bildirmek üzere bizimle iletişime geçebilirsiniz.