30
Mayıs
2024
Perşembe
BORNOVA - İZMİR
Belediye Sayfaları

15 yaşındaki kıza internette aşk tuzağı

İnternette tanıştığı ve webcam (kamera) aracılığıyla görüntülü olarak konuştuğu 15 yaşındaki V.T.'yi, buluştukları gün arkadaşının evine götürüp tecavüz etmekle suçlanan 21 yaşındaki Yakup Özdil hakkında, 8 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Olay, geçen aralık ayında İzmir'in Bornova İlçesi'nde meydana geldi. 15 yaşındaki V.T., MSN kullanıcısı olan Yakup Özdil ile internet üzerinde arkadaşlık kurdu. İki genç görüntülü olarak konuşmaya başladı. Gençler bir süre sonra da sanal alemdeki buluşmalarını yüzyüze gerçekleştirmek için Bornova'da bir kafeteryada buluştu. Yakup Özdil, buluştukları gün V. T.'yi ikna edip, arkadaşı Teoman Korkmaz'ın evine götürdü. Özdil iddiaya göre önce içki içmeye zorladığı, kabul etmeyince şiddet uyguladığı V.T.'ye daha sonra da giysilerini yırtıp tecavüz etti. V.T.'yi “Ben ne zaman istersem geleceksin” diyerek serbest bıraktı.

Olayın şokunu yaşayan V.T., başından geçenlerini annesine anlattı. Annesi İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurup, şikayetçi oldu. Olayı soruşturan savcı, Yakup Özdil ve evin sahibi Teoman Korkmaz'ın ifadesini aldı. Yakup Özdil. ifadesinde V.T. ile kendi rızasıyla cinsel ilişkiye girdiğini ve kesinlikle zorlama olmadığını öne sürerek suçlamayı kabul etmedi. Soruşturmayı tamamlayan savcı, Yakup Özdil hakkında ‘nitelikli cinsel istismar’ suçundan 8 yıla kadar hapis, arkadaşı Teoman Korkmaz ise yardımcı olmaktan 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı. Tutuksuz olan iki sanığın İzmir 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanacakları davaya henüz başlanmadı.

Milliyet
Yayın Tarihi : 5 Mayıs 2008 Pazartesi 10:29:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
muhammedulus IP: 78.171.58.xxx Tarih : 7.05.2008 09:08:15

ne hapisi ya, bu herife kıza yaptığının aynısını yapacaksın. yaptığı eşşekliği anlaması lazım. gerçi bu kesmez onu ama bir de hapis de eklemek lazım.