20
Mayıs
2024
Pazertesi
BORNOVA - İZMİR
Belediye Sayfaları

28 yıllık hayal gerçek oluyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi, uzun yıllardır kent gündeminde olmasına rağmen çeşitli nedenlerle bir türlü yaşama geçirilemeyen pek çok projeyi kente kazandırmak için yaptığı çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. 1980 yılında ulaşım ana aksı olarak belirlenen Bornova Yüzbaşı İbrahim Hakkı Caddesi'nin imar planına uygun hale getirilerek açılması için 16 Ekim'de yapım ihalesi gerçekleştirildi. İlk kez 28 yıl önce İmar ve İskan Bakanlığı'nca onaylı Bornova İmar Planı'nda yer alan Yüzbaşı İbrahim Hakkı Caddesi'nin kente kazandırılması ile Bornova, yeni bir kesintisiz ulaşım aksına daha sahip olacak.


Yüzbaşı İbrahim Hakkı Caddesi'nin Smyrna Meydanı'ndan başlayarak 252 Sokağa kadar olan ilk kısmı ile 252 Sokak'ın Sakarya Caddesi'ne kadar uzanan toplam 2.5 kilometrelik bölümü ihale kapsamında ele alındı. İhale öncesinde kamulaştırma çalışmaları yapılarak mülkiyet sorunları çözülen güzergah boyunca mevcut kısımların genişletilerek yol, kaldırım düzenlemeleri ile gerekli yerlerde kavşak düzenlemelerinin gerçekleştirileceği bildirildi. Yüzbaşı İbrahim Hakkı Caddesi ve 252 Sokağı imar planlarına uygun hale getirmesiyle Bornova yeni bir giriş daha kazanmış olacak. Halen inşaatı devam eden Köprülü kavşak ve 252 Sokak üzerinden Bornova kent merkezi, Osmangazi ve Atatürk Mahalleleri ile bu güzergahlardaki semtlere daha kolay ulaşılabilecek. Ayrıca yine 252 Sokak bağlantılı yapılacak olan Yüzbaşı İbrahim Hakkı Caddesi üzerinden de Bayraklı ve semtleri ile Karşıyaka istikametine gidilebilecek.


İzmir Büyükşehir Belediyesi, Yüzbaşı İbrahim Hakkı Caddesi'nin 202 Sokağa kadar olan ikinci kısmını oluşturan bölümün kente kazandırılması için ayrıca kamulaştırma çalışmalarını sürdürüyor. Kentin önünü açacak projeleri yaşama geçirmek için büyük kamulaştırma giderleri ödeyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu proje için de yine büyük kamulaştırmalar yaptı. 252 Sokak'ta yaklaşık 2 milyon YTL'lik kamulaştırma gerçekleştirildi. Yüzbaşı İbrahim Hakkı Caddesi'nin 252 Sokak'tan sonra Dumlupınar Caddesi ve 202 Sokağa kadar uzanacak ikinci bölümü için ise yaklaşık 12 milyon YTL'lik kamulaştırma yapıldı. Yetkililer, çalışmalar sürdüğünü açıkladı.


Bornova için yeni bir altarnatif güzergah olacak Yüzbaşı İbrahim Hakkı Caddesi'ni dik kesen Bornova Çayı ve Laka Deresi'nin kesişim noktasında da kesintisiz ulaşım için karayolu köprüsü inşa edildi. Özel dizaynı olan bu köprü için yaklaşık 2.5 milyon YTL harcandı.


İzmir Büyükşehir Belediyesi ayrıca, Yüzbaşı İbrahim Hakkı Caddesi'ni kuzeyden dik kesen ve Osmangazi Caddesi'ne kadar uzanan Yavuz Caddesi'nin de imar planına uygun hale getirilerek açılması ve güzergah boyunca mevcut olan yolların genişletilmesi için 4 Kasım 2008'de yapım ihalesi gerçekleştirecek. İhale kapsamında Yavuz Caddesi'nin Yüzbaşı İbrahim Hakkı Caddesi ile kesiştiği noktada bulunan dere üzerinde kesintisiz ulaşım için karayolu köprüsü inşa edilecek. Bornova'nın iç bölgelerine gitmek için kullanılacak olan bu caddenin kente kazandırılması için 2 milyon 250 bin YTL'lik kamulaştırma yapıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karayolları tarafından yapımına başlanan Ankara Caddesi ve 252 Sokak yoluyla Yavuz Caddesi'ni birleştiren Köprülü Kavşak (Hamdi Dalan Kavşağı olarak anılan) projesinin yaşama geçirilebilmesi için de 23 milyon YTL kamulaştırma bedeli ödemişti.

iha
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2008 Çarşamba 15:08:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?