18
Mayıs
2024
Cumartesi
BORNOVA - İZMİR
Belediye Sayfaları

AB destekli kurs başvuruları başladı

Bornova Belediyesi’nin AB-İŞKUR işbirliğiyle Avrupa Birliği Destekleme Fonu’ndan aldığı 218 bin Euro hibe kredinin ardından, mesleki eğitim için katılım başvuruları başladı.

Sanayi ve sanayi sitelerine "Ara Teknik Elemanlar İçin İstihdam Artırmaya Yönelik Mesleki Yeterliliği Geliştiren Eğitim Programları"na, ilk iki gün 150 kişi başvurarak katılım formu aldı.
Bornova Kaymakamı Mustafa Dündar, Bornova Belediye Başkanı Sırrı Aydoğan, meclis üyeleri ve belediye bürokratlarının Çamdibi’ndeki Belgem binasında inceleme gezisi yaparak, Kaymakam Mustafa Dündar’a çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Hazırlıklara başladıklarını söyleyen Başkan Aydoğan, Mart sonu Nisan başında başlayacak kursların 15’er günlük dönemler halinde 10 ay süreceğini söyledi.

Kursa katılmaya hak kazanacak toplam 453 kişinin, Ölçüm Tekniği ve Kalibrasyon, Bilgisayar Yardımı ile Tasarım ve Üretim (CAD- CAM Programlanabilir Lojik Kontrol (PLC), Hidrolik Devre Elemanları ve Uygulama Teknikleri, Pnömatik Devre Elemanları ve Uygulama Teknikleri Asansör Montajı ve Bakımı, Soğutma Teknisyeni Yetiştirme Kursu, Ara Teknik Elemanlar için Kaynak Teknolojisi Kursu, Bilgisayar Kontrollü Takım Tezgahları (CNC) Programlama Kursu, Delme-Tornalama, Frezeleme için Takımlar ve Kesici Uçlar konularında eğitim göreceklerini söyleyen Aydoğan, iş arayan ve işini kaybetme riski olan ara teknik elemanların belirtilen kurs konularında mesleki nitelik kazandıracağını belirtti.

Proje, teknik eleman niteliğini yükselterek özellikle de İzmir’de bulunan sanayi kuruluşlarında iş bulmalarını kolaylaştıracak. Ayrıca kursa katılacak işsiz kursiyerlere günlük 8 Euro harçlık verileceği belirtildi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Şubat 2005 Perşembe 17:38:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
dogan öztürk IP: 78.172.135.xxx Tarih : 3.01.2008 10:35:54

çok güzel bir kurs..inşallah ilerki zamanlarda da devam eder böyle kurslar..