17
Mayıs
2024
Cuma
BORNOVA - İZMİR
Belediye Sayfaları

Alacaklıları, işadamını kaçırdı

İzmirli işadamı Ediz Baksi ile bir arkadaşı, borçluları tarafından kaçırıldı. Zanlılar, olayın polise intikal etmesi üzerine işadamını önce ayağından vurup daha sonra da hastaneye götürdüler. İşadamının tedavi edildiği hastanenin doktorları hakkında, durumu polise bildirmedikleri gerekçesiyle soruşturma başlatıldı.

Ora Lahmacunları’nın kurucusu Ediz Baksi (37), 1 trilyon liranın üzerindeki borcunu ödemediği gerekçesiyle, arkadaşı Ozan İzbudak (35) ile birlikte 24 Kasım 2004 tarihinde Bornova İlçesi’nde, borçlu olduğu Remzi Turan ve Bülent Turan kardeşler ile 3 adamı tarafından kaçırıldı. Turan kardeşlerin 1 gün sonra Ozan İzbudak’ı para bulması için serbest bırakması üzerine işadamı, polise giderek olayı anlattı. Olayın intikal etmesinin ardından harekete geçen ekipler, işadamını kaçıran Turan kardeşlerin, Turgutlu’da bir çiftlik evinde kaldıkları istihbaratı üzerine jandarmadan yardım istedi. Çiftlik evine baskın yapan jandarma ekipleri suç oluşturacak herhangi bir delil bulamadı.

Araştırmalarına devam eden polis ekipleri Turan kardeşlerin, akrabalarının çiftliğinde olduğunu belirledi. Bu sırada kendi çiftliklerinin jandarma tarafından basıldığını çiftlikteki bekçilerinden öğrenen Turan kardeşler, bulundukları çiftlikten de ayrılarak Turgutlu’da bir başka eve saklandılar.

Polis ve Jandarma’nın aradığı Turan kardeşler, işadamı Baksi’yi silahla bacağından vurdu. Aşırı kan kaybeden Baksi’nin fenalaşması üzerine Turan kardeşler önce Baksi’yi Turgutlu’daki bir polikliniğe götürdüler. Burada gerekli müdahalenin yapılamaması üzerine Baksi, zanlılar tarafından İzmir’de bulunan Özel Kocaman Hastanesi’ne getirildi. Ediz Baksi’nin tedavi edilerek bir gün sonra taburcu edildiği hastane doktorları hakkında, hastanın kaydının yapılmaması ve olayın polise haber verilmemesi nedeniyle soruşturma başlatıldı. Polisin güvenlik kameralarını inceleyip görüntüleri tespit etmesine rağmen, hastane yetkilileri işadamının kendilerine getirildiğini inkar etti.

Araştırmayı geniş çaplı sürdüren polis, Bülent Turan’ı Turgutlu’da yakaladı. Sorgusunun ardından adliyeye sevk edilen Bülent Turan, tutuklanarak cezaevine gönderilirken, kardeşi ile 3 adamının yakalanmasına çalışılıyor.

Bornova
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2004 Cuma 12:21:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?