27
Mayıs
2024
Pazertesi
BORNOVA - İZMİR
Belediye Sayfaları

Altındağ cazibe merkezi olacak

AK Parti Bornova Belediye Başkan Adayı Mustafa Seyhan, 29 Mart yerel seçimlerine sayılı günler kala projelerini görselleriyle açıklamaya başladı.

Altındağ- Çamdibi bölgesine ilişkin hazırladığı özel projesini vatandaşlarla paylaşan Seyhan, "Altındağ-Çamdibi İzmir'in cazibe merkezi olacak. Hak sahiplerinin konut değeri 10 katına çıkacak" müjdesi verdi.

AK Parti Bornova Belediye Başkan Adayı Mustafa Seyhan, Gaziosmanpaşa Mahallesi'ndeki Debre Kıraathanesi'nde vatandaşlarla buluştu. İzmir milletvekili Erdal Kalkan ilçe teşkilatı ve meclis üyesi adaylarının tam kadro katıldığı toplantıya, vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Mustafa Seyhan'ı orkestra eşliğinde karşılayan vatandaşlar, '30 Mart'ta başkan, Mustafa Seyhan' sloganları attılar.

Mustafa Seyhan, Bornova'nın 33 mahallesine de ayrım yapmadan hizmet vereceklerini söyledi. Bornova'da 1. ve 2. Bölge ayrımı yaratıldığını ifade eden Seyhan, 2. Bölge olarak tabir edilen Çamdibi, Altındağ, Doğanlar, Mevlana, Pınarbaşı ve Çamkule'nin haklı olarak Bayraklı gibi ilçe olmak istediğini dile getirdi. 2. Bölge'nin yıllardır ihmal edildiğini belirten Seyhan, “5 yıl sonra ayrılmak istemeyeceksiniz. 2. Bölge hak ettiği hizmetleri öncelikli alacak. Bornovalı olmanın gururunu yaşayacak" dedi.

2. bölgedeki çarpık yapılaşmaya son vereceklerini kaydeden Seyhan, modern parklar, yeşil alanlar, sosyal aktivite merkezleri ve tertemiz bir çevre yaratacaklarını söyledi. Uzman ekiplerle aylarca bu bölgenin sorunlarını çözmek için projeler ürettiklerini ifade eden Mustafa Seyhan, Atatürk Parkı çevresinde yepyeni bir Çamdibi Meydanı oluşturacaklarını dile getirdi. 257 bin metrekarelik mevcut yaşam alanını, proje kapsamında 450 bin metrekareye çıkarmayı hedeflediklerini kaydeden Seyhan, “Bölgede araç trafiği değil, sosyal trafik olacak. 3 etap olarak planlanan proje, hiç kimse mağdur edilmeden tamamlanacak. 1. Bölgeye ne yapıyorsak, 2. Bölgeye iki tane yapacağız. Aradaki açığı kapatacağız. Altındağ- Çamdibi Projesi ile hak ettiğiniz modern yaşantıyı alacaksınız" diye konuştu.

YIKMAYACAĞIZ-BÜYÜTECEĞİZ
"Yıkmaya değil, büyütmeye talibiz" diyen Seyhan, "Bana soruyorlar. Sen de müteahhitsin. Sen mi yapacaksın? Biz müteahhitliği bıraktık. Bırakın müteahhitliği, biz hanımı, çoluğu çocuğu bıraktık. Evle vedalaştık. Biz kendimizi Bornova'ya adadık. Bornova'ya 33 mahallesi arasında hiçbir ayrım yapmadan hak ettiği hizmetleri gerçekleştirmek için yola çıktık. Fakirleştirmek değil, zenginleştirmek için, hizmetkarlığınıza talip olduk. Sizin hakkınız, bizim görevimiz" dedi. Toplantıda konuşan İzmir Milletvekili Erdal Kalkan da, vatandaşların sandığa sahip çıkmalarını istedi. Kalkan, “29 Mart sabahı sandık başına gideceğiz. Bornova'nın ve İzmir'in bahtını değiştirmek için ilk adımı atacağız. İzmir'i aydınlık günler bekliyor" diye konuştu.

Mustafa Seyhan Altındağ'da, yaşam alanının 450 bin metrekareye çıkarılacağını, Altındağ'a 750 metrekare genişliğinde bir meydan yapılacağını, Meydana Sosyal Aktivite Merkezi yapılacağını, Atatürk Parkı çevresinde yepyeni bir Çamdibi Meydanı oluşturulacağını, Altındağ Meydanı'nın çevresi 3 bin 700 metrekarelik ticaret alanı olarak düzenleneceğini, Mevcut eğitim tesislerine daha büyük alanlar sağlanarak yeniden yapılandırılacağını söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 19 Mart 2009 Perşembe 15:16:30
Güncelleme :19 Mart 2009 Perşembe 15:19:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?