18
Mayıs
2024
Cumartesi
BORNOVA - İZMİR
Belediye Sayfaları

Anıl için marş bestelediler

ANIL İÇİN MARŞ BESTELEDİLER

İzmir'in Bornova ilçesinde, derse yetişmek isterken başı okulun girişindeki otomatik kapıya sıkıştığı için hayatını kaybeden 17 yaşındaki Anıl Erdem için marş bestelendi.

Bozuk olduğu iddia edilen kapının önünde toplanan öğrenciler koyu bir Göztepe taraftarı olan arkadaşları Anıl Erdem için besteledikleri marşı okudu. Kapının halen tamir edilmediğini belirten öğrenciler, "Kapının tek tekeri yok ve hâla onarılmadı. Zaten normalde bu kapı öğrenci girişi için değil araç girişi için. Ancak öğrencilerin girmesi gereken kapı kilitli tutulduğu için bu kapıyı kullanıyoruz" dediler. Hem Karşıyaka hem de Göztepe taraftarı olan öğrenciler hayatını kaybeden arkadaşları için bir araya gelerek marş söyledi, Erdem'in yaşamını yitirdiği yeri taşlarla çevirip karanfil bıraktı.

Okul önünde Anıl Erdem'in ölümünü protesto eden öğrenciler daha sonra cenazenin kalkacağı Bornova Merkez Camii'ne kadar yürüdü. Anıl Erdem'in cenazesinin, cuma namazını müteakiben kılınacak cenaze namazından sonra Bornova Merkez Camii'nden kaldırılacağı belirtildi. Okul idaresi tarafından bugün okulda yoklama alınmayacağı öğrenildi.

Olay, dün öğle saatlerinde Bornova Evka-4 semtindeki Seyit Şamlı Endüstri Meslek Lisesi'nde meydana geldi. Elektrik Elektronik bölümü 11-A sınıfı öğrencisi Anıl Erdem, devamsızlıktan kalacağı ve geometri sınavını kaçıracağı korkusuyla hızla içeri girmeye çalıştığı sırada okulun otomatik kapısına sıkışarak ölmüştü.

İŞTE O MARŞ

Yıllar yılı hiç bıkmadın, büyük bir aşkla bağlandın

Yeri geldi sabahladın, bütün ömrünü harcadın

Şimdi söyle nerdesin sen? Olur mu bırakıp gitmek?

Keşke çıkıp 'şaka' desen, ne olurdu Anıl Erdem

Anıl'ı takip ettin düştün uzun yollara

Biz seninle giderdik ucunda ölüm olsa

Beyefendi, delikanlı gelmez ki hiç benzeri

Sen armanı bırakmadın 17 yıldan beri

Şerefsiz kör kapıya göğüs gersek hepimiz

Acı çekmek önemliyse erdemlikse Anıl olduk hepimiz.

ANIL İÇİN MARŞ BESTELEDİLER
ANIL İÇİN MARŞ BESTELEDİLER
ANIL İÇİN MARŞ BESTELEDİLER
ANIL İÇİN MARŞ BESTELEDİLER
ANIL İÇİN MARŞ BESTELEDİLER
ANIL İÇİN MARŞ BESTELEDİLER
İHA
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2010 Cuma 12:04:02
Güncelleme :4 Haziran 2010 Cuma 13:44:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?