22
Mayıs
2024
Çarşamba
BORNOVA - İZMİR
Belediye Sayfaları

Baba kız aynı karaciğeri paylaştı

Ege Üniversitesi (EÜ) Tıp Fakültesi'nde gerçekleştirilen bir nakille Ordulu Mustafa Hacıimamoğlu (62) kızı Naile Buzlu (38) sayesinde şifa buldu. 

Kendisine 10 yıl kadar önce Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde Hepatit C'ye bağlı karaciğer yetmezliği teşhisi konduğunu açıklayan 6 çocuk babası Hacıimamoğlu, "Uzun yıllar ilaç tedavisi gördüm. Ancak zaman içerisinde hastalığım giderek ilerledi. Doktorlarım iyileşmem için tek çözümün organ naklinde olduğunu söylediler. Bunun üzerine bir yakınımın önerisi ile nakil için Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne gelmeye karar verdik" dedi. 

Son 8 aydır tedavisinin EÜ Tıp Fakültesi'nde devam ettiğini açıklayan Hacıimamoğlu, "Organ nakli gündeme geldiğinde ilk olarak büyük kızım gönüllü oldu. Ancak yapılan testlerde uygun görülmediğinden nakilden vazgeçildi. Bunun üzerine aynı testler kızım Naile için yapıldı. Sonuçlar olumlu çıkınca nakile karar verildi" diye konuştu. Babasının sağlığına kavuşmasına katkıda bulunacağı için çok mutlu olduğunu dile getiren 20 yıllık evli ve 3 çocuk annesi Naile Buzlu, "Tek isteğim babamın biran önce iyileşmesi. Babam bu yaşa kadar bizi yetiştirdi. Onun hakkını ne yapsam ödeyemem" dedi. 

EÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'ndeki nakil Doç. Dr. Murat Kılıç, Doç. Dr. Murat Zeytunlu ve Plastik Cerrahi'den Prof. Dr. Mehmet Alper başkanlığındaki ekip tarafından gerçekleştirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2007 Perşembe 14:28:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?