19
Mayıs
2024
Pazar
BORNOVA - İZMİR
Belediye Sayfaları

Baba kız aynı karaciğeri paylaştı

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde gerçekleştirilen bir nakille Gaziantepli Mustafa Kökten, kızı Hafize Batmaz (34) sayesinde şifa buldu. 

Kendisine 2 ay önce Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde siroza bağlı karaciğer yetmezliği teşhisi konulduğunu açıklayan 4 çocuk babası Mustafa Kökten (63), "Hastalığım çok çabuk ilerledi. İlaç tedavilerinden olumlu cevap alınamayınca doktorlar iyileşmem için tek çözümün organ naklinde olduğunu söylediler. Onların önerisi ile nakil için Ege Üniversitesi'ne gelmeye karar verdik" dedi. 

Son 2 haftadır tedavisinin Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde devam ettiğini anlatan Kökten, sözlerine şöyle devam etti: "Nakil konusu gündeme geldiğinde ilk olarak oğlum gönüllü oldu. Ancak kilo problemi olduğu için nakil gerçekleştirilemedi. Bunun üzerine kızım Hafize'ye aynı test yapıldı. Sonuçlar olumlu çıkınca nakile karar verildi. Kızım sayesinde sağlığıma kavuşacağım için çok mutluyum." 

Babasını sağlığına kavuşturacağı için çok sevinçli olduğunu belirten 2 çocuk annesi Hafize Batmaz da, "Babam bu yaşa kadar beni yetiştirdi. Benim üzerimde büyük emeği var. Şimdi sıra bende. Umarım kısa zamanda eski sağlığına kavuşarak aramıza dönecek" dedi. 

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'ndeki nakil, Doç.Dr.Murat Kılıç, Doç.Dr. Murat Zeytunlu ve Plastik Cerrahi'den Prof.Dr. Mehmet Alper başkanlığındaki ekip tarafından gerçekleştirildi.

.
Yayın Tarihi : 8 Mayıs 2008 Perşembe 12:24:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?