22
Mayıs
2024
Çarşamba
BORNOVA - İZMİR
Belediye Sayfaları

Baba-oğul aynı karaciğeri paylaşıyor

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde gerçekleştirilen bir nakille Ankaralı Bozay Öner (61), oğlu Gencay Öner (23) sayesinde sağlığına kavuştu. 

Kendisine 6 sene önce Hepatit B'ye bağlı karaciğer yetmezliği teşhisi konduğunu açıklayan 30 yıllık evli ve 3 çocuk babası Bozay Öner, “İlk teşhisin Ankara Başkent Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde konmasının ardından uzun bir süre ilaç tedavisi gördüm. Ancak son 3 aydır durumum giderek ağırlaştı. Bunun üzerine doktarlarımız iyileşmem için tek çözümün organ naklinde olduğunu söylediler. Ankara İbni Sina Tıp Fakültesi'ndeki doktorlarımızın önerisi üzerine organ nakli için Ege Üniversitesi'ne geldik” dedi. Nakil konusu gündeme geldiğinde her üç çocuğunun da gönüllü olduğunu kaydeden Öner, “Kendi aralarında görüşüp karar vermişler. En küçük oğluma testler yapıldı. Sonuçların olumlu çıkması üzerine nakile karar verildi. Oğlum sayesinde yeni bir hayata başlayacağım. Çok mutluyum” diye konuştu. Ailede Hepatit B hastalığının yaygın olarak görüldüğünü açıklayan Öner, “Bundan 1.5 ay önce de kardeşime kızından karaciğer nakli gerçekleştirildi. Şu anda durumu gayet iyi” dedi. 

Babasını sağlığına kavuşturacağı için çok sevinçli olduğunu dile getiren Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümü 3.sınıf öğrencisi Gencay Öner, “Benim yerimde kim olsa aynı şeyi yapardı. Tek arzum babamın biran önce sağlıklı olarak aramıza katılması” diye konuştu. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'ndeki nakil Doç. Dr. Murat Kılıç, Doç. Dr. Murat Zeytunlu ve Plastik Cerrahi'den Prof. Dr. Mehmet Alper başkanlığındaki ekip tarafından gerçekleştirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Eylül 2007 Perşembe 12:29:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?