22
Mayıs
2024
Çarşamba
BORNOVA - İZMİR
Belediye Sayfaları

Babaya ikinci hayat oğlundan geldi

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde gerçekleştirilen bir nakille baba-oğul aynı karaciğeri paylaştı. 4 yıl önce siroz teşhisi konan Konyalı Rüştü Çalıkçı (54), oğlu Ergün Çalıkçı'nın (22) karaciğeri ile şifa buldu. 

Kendisine 4 yıl önce alkole bağlı siroz teşhisi konduğunu açıklayan 25 yıllık evli ve 4 çocuk babası Konyalı Rüştü Çalıkçı, “İlk teşhisin Antalya Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde konmanın ardından uzun bir süre ilaç tedavisi gördüm. Ancak durumum giderek kötüleşince doktorlarım nakil için beni Ege Üniversitesi'ne yönlendirdiler” dedi. Son 1.5 yıldır uygun organ beklediğini kaydeden Çalıkçı, “Kadavradan uygun organ bulunamadı. Bu arada durumum giderek ağırlaştığı için canlı vericiden nakil yapılmasına karar verildi. Bu esnada oğlum Ergün gönüllü oldu. 

Yapılan tetkikler olumlu çıkınca nakile karar verildi. Oğlum sayesinde eski sağlığıma kavuşacağım için çok mutluyum. Allah herkese böyle evlat nasip etsin” diye konuştu. Babasını eski sağlığına kavuşturacağı için çok mutlu olduğunu dile getiren Hacettepe Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği son sınıf öğrencisi Ergün Çalıkçı, “Babamı eski sağlığına kavuşturacağım için çok mutluyum. Tek isteğim biran önce iyileşerek, aramıza dönmesi” dedi. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'ndeki nakil Doç.Dr.Murat Kılıç, Doç.Dr.Murat Zeytunlu ve Plastik Cerrahi'den Prof.Dr.Mehmet Alper başkanlığındaki ekip tarafından gerçekleştirildi.
iha
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2007 Cuma 09:43:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?