27
Mayıs
2024
Pazertesi
BORNOVA - İZMİR
Belediye Sayfaları

Belgeselle siyanürlü altınla mücade

Ege Üniversitesi tarafından düzenlenen 'Sürdürebilir Yaşam Gezici Festivali'nin konuğu yönetmen Ethem Özgüvendi.

Yönetmen Özgüven şimdiye kadar Bergama bölgesinde sürdürülen altın arama faaliyetleriyle ilgili 4 belgesel yaptıklarını söyledi.

Bu projelerin akabinde söz konusu bölgede siyanürlü çözülme yöntemiyle altın arama faaliyetlerinin İda Dağı merkezli olarak devam ettiği konusunda şikayetler aldıklarını ve bu şikayetler üzerine kendilerinin de bu konuda bir şeyler yapması gerektiğini düşündüklerini ifade eden Özgüven, şunları söyledi: "Bu amaçla siyanürle altın arama faaliyetlerinin barındırdığı tehlikeleri duyurmak için Hakikat (Alethea) belgeselini çektik. Müziklerini Alper Maral'ın yaptığı bu belgesel bence bir belge niteliği taşımaktadır. Bu belgesellerdeki amacımız bölgede var olan tehlikelere karşı oluşturulan direnişi ve hareketi gözler önüne sermektir. Bizler için bu süreç çok önemli. Bu süreci görselleştirerek üzerimize düşen görevi yaptığımızı düşünüyoruz” dedi.

Ege Üniversitesi İletişim Çalışmaları Topluluğu'nun başlattığı “Sürdürülebilir Yaşam Festivali” film gösterimleri 7-10 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştiriliyor.

iha
Yayın Tarihi : 9 Mayıs 2009 Cumartesi 14:49:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?