16
Mayıs
2024
Perşembe
BORNOVA - İZMİR
Belediye Sayfaları

Bornova, taş ocaklarına çözüm arıyor

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Bornova Belkahve'de bulunan taş ocaklarıyla ilgili Naldökenli köylülerle biraraya geldi.

Sorun varsa çözüm üretmeye her zaman hazır olduklarını dile getiren Başkan Kocaoğlu, "Elimdeki en büyük koz ruhsat. Sağlıklı çalışmayan ocaklara ruhsatını vermem" dedi.


Konuyla ilgili Ege ve Dokuz Eylül Üniversiteleri ile ortak yürütülen projeler hakkında Naldöken halkına bilgi veren Başkan Kocaoğlu, İzmir'i uzun süredir meşgul eden her sorunu tek tek çözmeye çalıştıklarını belirtti.

Çimento fabrikası ve taş ocaklarının bulunduğu yerlerin tamamının ormana ait olduğunu, Çevre ve Orman Bakanlığı'nın ruhsat verdiğini ifade eden Kocaoğlu, "Biz kendi yetki alanımızı aşamayız. İşletmelerin yasal anlamda bir eksikliği yok. Elimdeki en büyük koz ruhsat. Bundan sonra taş ocakları belirtilen yerlerde kurulacak. Sağlıklı şekilde çalışmayanların hiçbirinin ruhsatını vermem" diye konuştu.


Köylülerin taş ocaklarının bulunduğu bölgede geceleri dinamit patlatıldığı ve filtrelerin devre dışı bırakıldığı yönündeki iddialarına da yanıt veren Başkan Kocaoğlu, "Büyükşehir Belediyesi olarak çimento fabrikasının yerini değiştirmek gibi bir yetkisi olmadığını, işletmelerdeki baca ölçümlerinin denetlenmesi ve ölçümlerinin yapılması için hemen Çevre ve Orman İl Müdürlüğü'ne başvuruda bulunacağını söyledi.

İha
Yayın Tarihi : 4 Ekim 2007 Perşembe 22:18:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?