17
Mayıs
2024
Cuma
BORNOVA - İZMİR
Belediye Sayfaları

Bornova Belediye Başkanlığı yeniden CHP'nin oldu

Ahmet Piriştina’nın vefatının ardından Bornova Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nın İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na seçilmesiyle boşalan başkanlık makamı için, Bornova Belediye Meclisi’nde yapılan ve CHP’li Sırrı Aydoğan’ın başkan seçildiği seçim, AKP’li meclis üyelerinin sayımın yanlış yapıldığı yönündeki itirazı nedeniyle iptal edilmişti. Bugün tekrar edilen belediye başkanlığı seçimlerinde Sırrı Aydoğan aldığı 22 oyla tekrar Bornova Belediye Başkanı seçildi.

Sabah saat 10.00’da seçimlere katılmak üzere toplanan 21 CHP, 15 AKP ve 1 Genç Parti’li Bornova Belediye Meclisi’nde konuşan Bornova Belediye Başkanı Aydoğan, "1580 sayılı yasanın 93. maddesi gereği, meclis kendi içerisinden bir başkan seçecek, bugün tek gündemimiz budur" dedi. Bu sırada AKP Grup Başkan Vekili Dursun Çetin, Aydoğan’a bir önerge verdi. Sırrı Aydoğan ise tek gündem maddelerinin seçim olduğunu, başka bir konuyla ilgilenmeyeceklerini kaydederek, önergeyi reddetti. CHP’li meclis grubu, tek aday çıkardıklarını ve bu kişinin de Sırrı Aydoğan olduğunu belirtti. AKP’liler ise AKP İzmir İl Başkanı Ali Aşlık’ın isteği üzerine aday çıkarmadıklarını ifade etti.

Pusulaların dağıtılmasının ardından yapılan seçimlerde, 22 oy alan Sırrı Aydoğan, Bornova Belediye Başkanlığı’na tekrar seçildi. CHP’li Meclis Üyesi Hüseyin Çelik ve AKP Bornova İlçe Başkanı Yunus Timur’a, 1’er oy çıktı. Seçimde 12 oy boş kullanılırken, 1 üye de AKP İzmir İl Başkanı Ali Aşlık’a oy verdi.

AKP Grup Başkan Vekili Dursun Çetin, Sırrı Aydoğan’ın bir önceki seçimlerde Bornova Belediye Başkanı seçildikten sonra meclis üyeliğinden istifa ettiğini, bu nedenle seçimlerde meclis üyesi olmayan bir kişinin belediye başkanı seçilemeyeceğini söyleyerek, seçimlere itiraz edeceklerini kaydetti. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve CHP İl Başkanı Alaattin Yüksel’in de hazır bulunduğu seçimlerin sonunda konuşan Bornova Belediye Başkanı Sırrı Aydoğan ise, tekrar başkan seçilmekten dolayı çok mutlu olduğunu, bundan sonra yoluna kaldığı yerden devam edeceğini bildirdi.

iha-bornova
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2004 Perşembe 16:03:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?