21
Mayıs
2024
Salı
BORNOVA - İZMİR
Belediye Sayfaları

Bornova cinayetinde neden belli oldu: 'karşılıksız aşk'

İzmir’de üç gün önce meydana gelen vahşi cinayetin zanlısı yakalandı. Doksan kez bıçaklandıktan sonra boğazı kesilerek öldürülen liseli Ayşegül Eren’in evinde parmak izleri bulunan kuzeni İ.A. genç kızı öldürmekle suçlanıyor. Beş dersten bütünlemeye kaldığı için annesi ve kardeşleriyle birlikte tatile gitmek yerine okulundaki yetiştirme kursuna devam eden Ayşegül’ün evinde ölü bulunmasından sonra harekete geçen polis olay yerindeki titiz çalışması sonucu kısa sürede katil zanlısını belirledi.

Evde çok sayıda eşyanın üzerinde yabancı bir parmak izi bulan polis çevre sakinlerinden de yaklaşık 100 kişinin ifadesini aldı. Bu ipuçlarıyla olay günü çevrede görüldüğü belirlenen Eren’in kuzeni 17 yaşındaki İ.A.’nın peşine düşen polis, zanlı gencin İzmir’de anneannesinin yanında kaldığını ve cinayetin hemen ardından Şanlıurfa’ya ailesinin yanına gittiğini belirledi.

Ve dün sabah İzmir’e dönen İ. A. kendisini bekleyen polis ekiplerince gözaltına alındı. Emniyet müdürlüğünde yapılan karşılaştırmada, evde bulunan parmak izlerinin İ.A.’ya ait olduğu tespit edildi. İ.A’nın, Ayşegül Eren’e yıllardır "platonik bir ilgi duyduğu’’ iddia edildi. Katil zanlısı genç, emniyetteki sorgusunun ardından çıkarıldığı mahkemede tutuklanarak cezaevine kondu.
istanbul-sabah
Yayın Tarihi : 25 Ağustos 2004 Çarşamba 15:51:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?