31
Mayıs
2024
Cuma
BORNOVA - İZMİR
Belediye Sayfaları

Bornova Kültür Merkezi'nde geri sayım

İzmir'i “kültür-sanat kenti” yapma hedefi doğrultusunda koşar adım giden İzmir Büyükşehir Belediyesi, bir yandan yapımı tamamlanan Bornova Kültür Merkezi'ni hizmete açmak için geriye sayarken, diğer yandan da Çiğli Kültür Merkezi'nin temelini atmak için hafriyat çalışmaları gerçekleştiriyor. Büyükşehir Belediyesi ayrıca, yeni açılacak kültür merkezleri için proje çalışmalarını sürdürüyor.


İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kültür ve sanat merkezlerinin yapımına hız verdiklerini açıkladı. Kentin dört bir yanına hizmet götüren İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin, bu yatırımlarla ilçelerdeki kültür yaşamlarını canlandıracak ortamlar yaratmayı hedeflediği belirtildi.

Göreve geldiklerinden bu yana, seçim zamanı verdikleri tüm sözleri birer birer yerine getirdiklerini hatırlatan Başkan Kocaoğlu, “Laik ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti, vatandaşlarının, hiçbir ayrım yapmadan ve özgürce yaşamaları üzerine kurulmuştur. İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak, bu kentte yaşayan tüm hemşehrilerimizin özgürce ibadet edebilmelerini, sosyal ve kültürel ihtiyaçlarını gerçekleştirmelerini sağlamak üzere çaba gösteriyoruz” dedi.


YENİ KÜLTÜR MERKEZİ
Bornova Atatürk Mahallesi'ndeki kültür merkezinin teşrifatını tamamlar tamamlamaz hizmete açacaklarını belirten Başkan Kocaoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:
“Temelini atmaya hazırlandığımız Çiğli Kültür Merkezi'nden sonra, Altındağ ve Gültepe'de de birer kültür sanat merkezi yapacağız. Bornova Belediyesi tarafından yapımına başlanan Naldöken Toplum Merkezi'ne de destek veriyoruz. İzmir'de insan odaklı, önce 'insan' diyen ve insana yönelik çalışmalar yapan sosyal demokrat belediyecilik anlayışını benimsedik. Buradan tüm Türkiye'ye örnek olmayı hedefliyoruz.”Altındağ ve Gültepe'de oturan vatandaşların kültür-sanat ihtiyaçlarını karşılayacak olan Altındağ Kültür Merkezi'nin projeleri hazırlanıyor, yeni yılda yapım ihalesi gerçekleştirilmesi planlanıyor. Gültepe Kültür Merkezi projesi de, 2009 yatırım programına alındı.

iha
Yayın Tarihi : 8 Kasım 2008 Cumartesi 11:37:24
Güncelleme :8 Kasım 2008 Cumartesi 11:56:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?