22
Mayıs
2024
Çarşamba
BORNOVA - İZMİR
Belediye Sayfaları

Bornova ve Konak'a doğalgaz

İZMİRGAZ Genel Müdürü Gökhan Bildacı yaptığı yazılı açıklamada, İZMİRGAZ'ın içinde bulunduğu topluma ve çevreye saygılı bir kuruluş olduğunu belirterek; iş sağlığı, iş güvenliği, çevre duyarlılığı ve her şeyden önce vatandaşlarımızın emniyeti ile İzmirlilerin memnuniyetini ön planda tutan güvenli, ekonomik ve bilimsel temellere dayanan bir hizmet anlayışı içerisinde olduklarını söyledi. Bildacı, “İZMİRGAZ 12 Haziran tarihi itibariyle İzmir ili bütününde 88 kilometre çelik, 519 kilometre polietilen ana hat ve 157 kilometre servis hattı olmak üzere toplam 764 kilometre doğalgaz altyapısını tamamlayarak, 14 bin servis kutusu ve 24 bölge regülatörü montajını tamamlamıştır. Yapılan bu çalışmalar sonucunda 126 bin konuta doğalgaz arzı sağlanmıştır” dedi.

İzmirlilerin gerek konut ve ticarethanelerde, gerekse resmi dairelerde doğalgaz kullanımına olan ilgilerinin memnuniyet verici olduğunu kaydeden Bildacı, açıklamasında şunları söyledi: "Doğalgaz altyapı çalışmalarımızın tümünde İzmir Büyükşehir Belediyesi AYKOME (Altyapı Koordinasyon Merkezi) Müdürlüğü'nden gerekli ön izinler alınarak sahaya girilmektedir. Yapılan tüm çalışmalarda AYKOME elemanları çalışmalara nezaret ettiği gibi; İZSU, Telekom, Gediz Elektrik vb. diğer altyapı kuruluşlarından da nezaretçi talep edilmektedir. İzmir'de mevcut altyapı hakkında İZMİRGAZ'a gerekli olan bilgi verilemediğinden ve çoğu kez en az 40-50 cm derinlikte olması gereken altyapıya 35 cm derinliklerde rastlandığından ve ilgili altyapı kuruluşları tarafından görevlendirilen nezaretçilerin bile bilemedikleri bu durumlar sonucunda kazılar sırasında mevcut altyapıya zarar verilebilmektedir. İZMİRGAZ, bu konularda son derece hassas davranmakta olup, mevcut altyapıya verilen zararlar derhal onarılmaktadır. Şirketimiz, standartların dışında yapılmış mevcut altyapıya verilebilen zarardan sorumlu olmamasına rağmen tüm onarım bedellerini üstlenmektedir. İZMİRGAZ tarafından kazısı, boru döşenmesi ve dolgusu tamamlanan kanalların üzerine, gerekli güvenlik testlerinin bitirilmesinin ardından beton kaplaması yapılmaktadır. Betonlanması tamamlanan bölümler asfalt yapılması için derhal AYKOME'ye bildirilmektedir. Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılmakta olan asfaltlama çalışmalarının bedeli ise İZMİRGAZ tarafından peşin olarak Büyükşehir Belediyesine ödenmektedir”

Tüm zorluklara rağmen İzmir'i, çevreci ve ekonomik doğalgaza kavuşturmak üzere çalışmalarına devam edeceklerini ifade eden Bildacı, açıklamasında güzel İzmir'e 250 milyon dolar'lık yatırım yapacaklarını belirtti. 11 aydır devam eden çalışmalar sonucunda Bornova ve Konak ilçelerine doğalgaz arzının sağlandığını anlatan Bildacı, “Doğalgaz uygarlığının getirdiği konforun tüm İzmirliler tarafından ve bu konfora yeni kavuşan Bornova ve Konak ilçelerimizdeki vatandaşlarımızca sağlıklı ve mutlu günlerde, güzelliklerle dolu olarak yaşanmasını dileriz” dedi.
iha
Yayın Tarihi : 13 Haziran 2007 Çarşamba 10:58:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?