15
Mayıs
2024
Çarşamba
BORNOVA - İZMİR
Belediye Sayfaları

Bornova'da doğalgaz çalışmaları

Bornova; Karşıyaka, Kemalpaşa, Torbalı, Gaziemir ve Aliağa'nın ardından doğalgazla buluşan altıncı şanslı ilçe oldu. Konutlar doğalgazı; ısınma, sıcak su ve pişirme amaçlı olarak kullanabilecek.

İzmir ve çevre ilçelere ucuz, temiz ve konforlu enerjiyi getiren İZMİRGAZ A.Ş. İzmir'i doğalgaz ateşiyle kuşatmaya devam ediyor. Bornova'daki altyapı çalışmalarını büyük ölçüde tamamlayan İZMİRGAZ, doğalgazı konutların kullanımına sundu. Şirket olarak bir ilçeyi daha doğalgaz uygarlığı ile buluşturmanın gururunu yaşadıklarını dile getiren İZMİRGAZ Genel Koordinatörü Halil Tataş, “Yaşanabilecek sıkışıklıkları önlemek adına vatandaşlarımızı abonelik işlemlerini kışa bırakmadan bir an önce başlatmaya çağırıyorum” dedi. Tataş, Bornovalıların abonelik işlemlerini Halkapınar'da bulunan İZMİRGAZ Halkapınar Abone Merkez'inde gerçekleştirebileceklerini sözlerine ekledi.

Çalışmalarını aralıksız olarak sürdüren İZMİRGAZ, lisans alanı içerisindeki ilçeleri sırasıyla doğalgaza kavuşturuyor. Bornova ve Konak bölgesinin doğalgazla buluşmasının ardından yakın bir zamanda da Buca ve Çiğli gaz kullanabilen ilçeler arasına girecek. Türkiye'nin üçüncü büyük kentinde altyapı çalışması yapmanın hiç de kolay olmadığını belirten Tataş, “Ancak İzmir belki de bu konuda en şanslı illerden biri. Çünkü şirketin bünyesinde, başta Genel Müdürümüz olmak üzere, doğalgazın Türkiye'ye getirilmesinde ve işletilmesinde büyük emekleri geçen deneyimli bir ekip var” dedi.

Belirlenen hedeflere kararlı adımlarla ilerledikleri anlatan Tataş, “İzmir'in Mavişehir'den başlayan doğalgaz yolculuğu devam ediyor. Karşıyaka, Kemalpaşa, Torbalı, Gaziemir, Aliağa ve şimdi de Bornova. Bornovalılar da artık doğalgazın ucuzluğundan, konforundan ve en önemlisi de çevreci özelliğinden faydalanabilecekler. Kullanımın artmasıyla birlikte, bu kış Bornova'da hava kirliliğinin önemli derece de azalacağını hep birlikte göreceğiz” dedi. Bornova'da gerçekleştirilen altyapı çalışmaları sırasında, vatandaşların geçici olarak bir takım sıkıntılar yaşadığına dikkat çeken Tataş, “Ancak her zaman altını çizerek vurguladığımız gibi her nimetin bir külfeti var. Bornova'da ki çalışmalarımız Ağustos ayı sonuna kadar tamamen bitmiş olacak. Vatandaşlarımız doğalgazın nimetlerinden faydalandıkça, yapılan bu çalışmaların değerini çok daha iyi anlayacaklardır” diye konuştu. Tataş, “Başta İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Aziz Kocaoğlu olmak üzere, Bornova Belediye başkanımız Sayın Sırrı Aydoğan'a ve Bornovalılara verdikleri destek için şirketim adına teşekkür ediyorum” dedi. Tataş, Çarşamba günü Bornova'da düzenlenecek olan gaz açma törenine tüm Bornovalıları davet etti.
iha
Yayın Tarihi : 25 Haziran 2007 Pazartesi 12:21:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?