27
Mayıs
2024
Pazertesi
BORNOVA - İZMİR
Belediye Sayfaları

Bornova'da DSP rüzgarı

DSP Bornova Belediye Başkan adayı Avukat Aylin Keşoğlu'nun Kazım Dirik Mahallesi'nde hizmete giren seçim bürosunun açılışı DSP'nin gövde gösterisine dönüştü.

Büyükşehir Belediye Başkanı Harun Öztürk'ün yanı sıra Genel Merkez yetkililerinin, İl Başkanı Özdemir Sökmen'in ve ilçe başkan adaylarının da katılarak destek verdiği açılışta konuşan Aylin Keşoğlu seçilmesi durumunda Bornovalıyı hizmete doyuracağını öne sürdü.

Vatandaşların da büyük ilgi gösterdiği açılışta, DSP'nin benimsediği halkçı politika yapma anlayışı perspektifinde insan odaklı projelerle yönetime talip olduğunu söyleyen Keşoğlu “BELGEM (Belediye Gelişim Merkezi) uygulamamızla çalışan kadınlarımızın çok sembolik bir ücret ödeyerek çocuklarını emanet edebilecekleri kreşler kuracak yine bu amaçla üniversiteye ve diğer sınavlara hazırlanan gençlere destek olacağız. KABARE (Kadın Barınma Restoran İşletmeleri) projemizle mağdur kadınlarımızın barınma sorunlarını çözecek ekonomik açıdan aha özgür olmalarına yardımcı olacağız.

Bornova'ya Türkiye'nin en büyük belediye hastanesini kuracak, sağlık ocağı bulunmayan yerleşim yerlerine de sağlık hizmeti ulaştıracağız. Yakaköy'e ve Çiçekliköy'e kuracağımız modern spor tesisleriyle gençlerimizi sporla kaynaştıracak, Bornova'daki tüm amatör kulüpleri bir federasyon çatısı altında buluşturacağız. Bornova'ya bir fuar merkezi ve otel kazandıracak Bornova'nın turizmden de pay almasını sağlayacağız. BORBEL adını verdiğimiz konut projemizle de geniş vadelere yayılmış çok sembolik ödemelerle tüm Bornovalıların ev sahibi olmasına öncülük edeceğiz. Bornova'ya modern bir katlı pazar kazandıracağız. “Bornova Arena” olarak adlandırdığımız dev çadırlarla Bornovalıları sık sık kültür ve sanat aktiviteleriyle buluşturacağız.

Başta Peterson Köşkü olmak üzere tarihi binalarımızı restore ederek kültür ve sanat etkinlikleri için kullanıma sokacağız. Aşık Veysel rekreasyon alanına bir Aquapark kuracağız. Bornova Cumhuriyet Meydanı'nın altına bir yer altı çarşısı inşa edecek, her mahalleye “Kadın Sanat Pazarları” kurarak hanımların evlerinde yaptıkları şeyleri satarak gelir elde etmelerine de öncülük edeceğiz" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 16 Mart 2009 Pazartesi 12:40:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?