19
Mayıs
2024
Pazar
BORNOVA - İZMİR
Belediye Sayfaları

Bornova'da 'Kuşlar yuvasız kalmasın' kampanyası

 Bornova Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Eco-schools" projesi kapsamında düzenlenen "Kuşlar Yuvasız Kalmasın" kampanyasıyla öğrencilerle birlikte Büyük Park'taki ağaçlara kuş yuvası astı.


Bornova Hilal Nemciye Hüsnü Ataberk İlköğretim Okulu öğrencilerinin ürettiği 50 adet tahta kuş yuvası, FEE'nin (Dünya Çevre Eğitim Vakfı) "Eco-schools" projesi kapsamında, Bornova Belediyesi Ege Üniversitesi (EÜ) Tabiat Tarihi Uygulama Araştırma Merkezi işbirliği ile Bornova Büyük Park'taki ağaçlara asıldı. Öğrencilerin isim, okul numaraları ve sınıflarının yazılı olduğu yuvaları, minik öğrencilerle birlikte ağaçlara yerleştiren Bornova Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, şöyle konuştu:


"Küçük ama anlamlı olan bir çalışma. Çevreye duyarlı minik öğrencilerin yaptığı yuvalar, kuşları doğal olarak koruma altına almış olacak. Özellikle üreme alanı Büyük Park olan Yeşil Papağan ve diğer kuş türleri olan Büyük Baştankara, Mavi Baştankara, Esmer Baştankara, Çam Baştankarası korunmuş olacak."


EÜ Tabiat Uygulama Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Sıkı ise "Daha önce EÜ Kampüsü'nde uyguladığımız ve başarılı sonuç aldığımız bu çalışmayı ilköğretim okulu öğrencileriyle yaparak geleceğimiz olan çocukların çevre bilincinin gelişmesine katkı sağladık" dedi.

İZMİR - İHA
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2004 Perşembe 00:02:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?