22
Mayıs
2024
Çarşamba
BORNOVA - İZMİR
Belediye Sayfaları

Bornova'ya metro için temel atıldı

Ege Üniversitesi Hastanesi'nden Bornova Cumhuriyet Meydanı'na kadar uzanacak metro hattının temeli, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın katılacağı törenle yarın atılıyor. Bornova-Buca bağlantı yolu açılışı ve klimalı yeni otobüslerin sefere alınması töreni de aynı gün gerçekleştirilecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kent içi ulaşımı rahatlatmaya yönelik dev projelerine ilişkin yapılan ihaleler ve imzalanan sözleşmelerin ardından peşpeşe yatırımlar start alıyor.

Üçyol- Üçkuyular Metro Hattı ile Aliağa Menderes Projesi 6. Etap işleri yapım ihalelerinin sonuçlanarak çalışmalarına başlanmasının ardından, son olarak Ege Üniversitesi Hastanesi ile Bornova Merkez arasını metro sistemine dahil edecek 3. Aşama 1. Kısım inşaat işlerinin yapımına başlanıyor. Hattın temeli, bugün Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Deniz Baykal'ın katılacağı törenle atılıp çalışmalar başlayacak.

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE BÜYÜK KOLAYLIK OLACAK

20 ayda tamamlanması planlanan Bornova Hastane- Bornova Merkez hattı 3 istasyonlu olacak. Metro çalışmaları sırasında yaklaşık 762 metre delme tünel, bin 366 metre aç-kapa tünel ve 774 metre 'U' kesitli hafif raylı sistem inşaa edilecek. Ege Üniversitesi Hastanesi'nden Bornova Cumhuriyet Meydanı'na kadar uzanacak hatta sırasıyla Ege Üniversitesi Kampüs, Evka 3 ve Bornova Merkez istasyonları yer alacak. Ege Üniversitesi öğrencileri, metro ile kampüse kadar gidebilecek.

Öte yandan, Buca'yı Evka-1'in arka kısmından ve Çamkule üzerinden Bornova'ya bağlayan yol da, yine CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın katılacağı törenle hizmete açılacak. Bucalılar, bu bağlantı yolu sayesinde kent merkezine uğramadan, Altındağ ve Altındağ üzerinden Yeni Otogar, Işıkkent ile Sanayi Sitesi, Mersinli, Bornova ve Karşıyaka ile İzmir Adliyesi'ne kolayca ulaşabilecek.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin hizmete alacağı klimalı 20 otobüs için düzenlenecek tören de yarın yapılacak.
iha
Yayın Tarihi : 25 Haziran 2007 Pazartesi 13:02:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Ali Aykan IP: 194.27.31.xxx Tarih : 17.07.2007 16:26:19
Günaydın Beyler!, bu işler bu zamana mı kalmalıydı. Yazıklar olsun. Bir parti beceriksizler yüzünden ancak bu kadar yıpratılabilir.