19
Mayıs
2024
Pazar
BORNOVA - İZMİR
Belediye Sayfaları

Bornova’ya profesör başkan

2004 yerel seçimlerinde aldığı yüzde 33.71 oy oranını büyük oranda yükselten Sındır, AK Parti Bornova adayı Seyhan’ı geride bıraktı

Bornova’da başkanlık yarışını CHP’nin adayı Prof.Dr. Kamil Okyay Sındır göğüsledi. CHP’nin 2004 yılında yapılan yerel seçimlerde aldığı yüzde 33.71 oy oranını büyük oranda yükseltmeyi başaran Sındır, en yakın rakibi AK Parti Bornova Belediye Başkan adayı Mustafa Seyhan’ı geride bırakarak başkanlık koltuğuna oturdu. MHP’nin Belediye Başkan adayı Galip Çukurlu ise seçimlerde üçüncü sırada yer aldı.

BİZE GÜVENDİLER
Bugüne kadar CHP’nin oy alamadığı bölgelerde bile partisinin önde olduğunu açıklayan Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, “Yoksul mahalleleriyle, merkeziyle tüm Bornova bize sahip çıktı” dedi. Seçim sürecinin çok güzel bir atmosferde geçtiğini dile getiren Sındır, “Bornova’da dolaşmadığımız mahalle, girmediğimiz kahve ve ev kalmadı. Yoksul bölgelerimizle, merkeziyle her yere gittik. Her yerde olduk. Bornovalılarla sempatik ve insancıl bir diyalog kurduk. Sıcakkanlılığımız ile insanlar bize güvendi” diye konuştu.

SOSYAL BELEDİYE
Sonuçta bugüne kadar CHP’nin ikinci, üçüncü parti olduğu ya da hiç olmadığı sandıklardan bile birinci çıktığını belirten Sındır şunları söyledi, “Bornova halkı bize sahip çıktı. Biz de bu teveccühün bize yüklediği sorumlulukları yerine getireceğiz.” Seçimde aldığı oyun kendisi için sürpriz olmadığını vurgulayan Sındır, tüm sandıklardan galip çıkıp, bütün mahallelerin desteğini alacağına en başından beri inandığını kaydetti. Sosyal belediyecilik başta olmak üzere tüm projeleri hayata geçireceğini ifade eden Sındır, şöyle konuştu: “Kriz yoksul insanlarımızı etkiliyor. İşsizlerimizin sayısı giderek artıyor. Yoksulluk yarasını sarmak için, insanlarımızı bir nebze rahatlatmak için elimizden geleni yapacağız. Spor salonları, kültür merkezleri, yeşil alanlarıyla Bornova’da sosyal donatılar oluşturacağız. Hedefimiz Bornova’yı bilim, kültür ve sanat merkezi yapmak.”

Yeni Asır
Yayın Tarihi : 30 Mart 2009 Pazartesi 13:53:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?