25
Mayıs
2024
Cumartesi
BORNOVA - İZMİR
Belediye Sayfaları

Çocuklar yazarlarla buluştu

ÇOCUKLAR YAZARLARLA BULUŞTU

Dünya Çocuk Kitapları Haftası kapsamında iki gün boyunca Sevim Ak, Muzaffer İzgü ve Gülten Dayıoğlu gibi Türkiye'nin önemli yazarları Bornova’da çocuklarla buluştu. Bornova Belediyesi’nin etkinliğinde söyleşi ve imza günleri de düzenlendi.

Altındağ Rekreasyon Alanı, Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi ile Uğur Mumcu Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinliklerde çocuklara bin 500 kitap dağıtıldı. Bornova'nın çeşitli ilköğretim okullarından gelen yüzlerce çocuğun katılımıyla söyleşi ve imza etkinlikleri düzenlendi.

Bornova Belediyesi’ne düzenlediği etkinlik için teşekkür eden Muzaffer İzgü, “Okuma alışkanlığı çok küçük yaşlarda kazanılması gereken bir durum. O yüzden bu tür etkinlikler çok önemli. Çocuklarımıza kitap okumanın önemini daha çok anlatmalıyız” dedi. Çocuklardan mutlaka kitap okumalarını isteyen yazar Sevim Ak da şöyle konuştu: “Hatta çocuklarımızdan bir süre sonra yazmalarını da istiyoruz. Bu anlamda Bornova Belediyesi’nin çocuklara okuma ve yazma alışkanlığının kazandırılması için düzenlediği etkinlik çok önemlidir” dedi. Çocuklardan zorluklar karşısında yılmamalarını isteyen Gülten Dayıoğlu ise, “Zorluklarla mücadele ederken donanımlı olmak önemlidir. Kitap okumak da insana önemli ölçüde donanım sağlar. Bu yüzden herkesin bol bol kitap okuması gerekir. Özellikle de siz çocukların bu alışkanlığı bu yaşlarda kazanmanız önemlidir” diye konuştu.

Çocuklarla ilgili konuların kendileri için birinci derecede öneme sahip olduğunu vurgulayan Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır “Bu yüzden çocuklarımızın için belediyenin tüm imkanlarını kullanıyoruz. Bir yandan okulların fiziki ortamlarını yenilerken, diğer yandan da onların kitap okuma gibi önemli alışkanlıkları kazanmaları için faaliyetler düzenliyoruz. Bu kapsamda Muzaffer İzgü, Gülten Dayıoğlu ve Sevim Ak gibi ülkemizin önemli yazarlarını çocuklarımızla buluşturduk. Bu tür etkinlerimiz devam edecek” dedi.

ÇOCUKLAR YAZARLARLA BULUŞTU
ÇOCUKLAR YAZARLARLA BULUŞTU
ÇOCUKLAR YAZARLARLA BULUŞTU
İHA
Yayın Tarihi : 15 Kasım 2010 Pazartesi 12:28:00
Güncelleme :15 Kasım 2010 Pazartesi 17:37:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?