18
Mayıs
2024
Cumartesi
BORNOVA - İZMİR
Belediye Sayfaları

Dedektif gibi abla iz peşinde

İzmir’in Bornova ilçesinde geçtiğimiz Ağustos ayında, iş dönüşü otomobil çarpması sonucu yaşamını yitiren özel güvenlik görevlisi Ahmet Parla’nın ölümünün ardından ablası Birsen Parla dedektif gibi iz sürmeye başladı.

Abla Birsen Parla, kardeşine çarpan aracı kullanan sağlık memuru Çetin Polat’ın kaza sırasında alkollü olduğunu, bunun için de kardeşini otomobiline alarak gezdirdiğini ve aradan üç saat geçip alkolün etkisi azaldıktan sonra hastaneye ölü olarak götürdüğünü iddia etti.

Sürücünün cep telefonu kayıtlarında kaza anında yaptığı telefon görüşmelerinin yoğunluğunu delil olarak mahkemeye veren Parla, Alsancak Devlet Hastanesi’nde görevli Sağlık Memuru olan Çetin Polat’ın Ahmet Parla’yı sabaha karşı saat 04.00 sıralarında kendi çalıştığı hastaneye ölü olarak bırakmasının da şüphe çektiğini, eğer amaç çarptığı insanı kurtarmak olsaydı, Polat’ın kardeşini Ege Üniversitesi Hastanesi’ne götürmesi gerektiğini söyledi.

 Parla "Kaza saat 04:00’de oldu diye iddia eden sürücünün alkol kontrolüne ertesi gün saat 15:30’de gitmesi ise şüphelerimi haklı çıkarıyor" dedi. "Tedbirsizlik ve dikkatsizlik sonucu ölüme neden olmak" suçundan tutuksuz olarak yargılanan Çetin Polat ise katıldığı ilk duruşmada yaralıyı kazadan hemen sonra hastaneye götürdüğünü ve cep telefonunun kaza sırasında yanında olmadığını söyledi.

Bornova
Yayın Tarihi : 20 Aralık 2004 Pazartesi 11:49:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?