27
Mayıs
2024
Pazertesi
BORNOVA - İZMİR
Belediye Sayfaları

Derelere Büyükşehir neşteri

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, yanlış imar uygulamaları nedeniyle zaman içinde dere yatağı bozulan derelere yeniden hayat veriyor.

Dere yatağı düzenleme çalışmaları kapsamında kanallar oluşturuluyor, yağmur sularının taşkınlara neden olmadan toplanması sağlanıyor. Bu çalışmalar kapsamında Bornova Evka 3'de Kazankulbu Deresi'nin ıslahına başlayan İZSU Genel Müdürlüğü, Bornova'da 4 derenin daha dere yatağını düzenlemek için ihale kararı aldı. Doğanlar Mahallesi'nden geçen ve zaman içerisinde dere yatağı kaybolduğu için taşkınlara neden olan Şeytan, Malama ve Taşpınar ile Bornova 5. Sanayi Sitesi içinden geçen Piçi Deresi, İZSU'nun ıslah edeceği dereler arasında yer alıyor.

Toplam 11 kilometrelik dere ıslahı kapsamında 4 dereye 2 ile 5 metre kesitlerinde betonarme U tipi ve baks kanallar döşenerek derelerin kaybolan yatakları düzenlenerek, yağışlarda yağmur sularının bu kanallar aracılığıyla toplanması sağlanacak. Şeytan, Malama ve Taşpınar Dereleri'nde toplam 7 kilometrelik ıslah gerçekleştirilecek. Çalışmalar 1 yıl içinde tamamlanacak. Piçi Deresi'nin ise 4 kilometrelik kısmında ıslah çalışması yapılacak. Derenin ıslahı 10 ayda tamamlanacak.
 

iha
Yayın Tarihi : 16 Mart 2009 Pazartesi 12:12:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?