22
Mayıs
2024
Çarşamba
BORNOVA - İZMİR
Belediye Sayfaları

Din görevlisinden resim sergisi

Bornova'da bir camide din görevlisi olan Necmettin Yüce, karakalem çalışmalarından oluşan ilk kişisel resim sergisini açtı.

Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı Bornova Müftülüğü Çamdibi Güreler Camii din görelisi Necmettin Yüce, yaptığı karakalem çalışmalarından oluşan ilk kişisel sergisini Bornova Uğur Mumcu Sanat ve Kültür Merkezi’nde açtı.

Açılışını Bornova Kaymakamı Mustafa Dündar ve Bornova Müftüsü Dr. Ahmet Akın’ın yaptığı sergiye çok sayıda vatandaş katıldı. 41 yaşındaki Necmettin Yüce, 22 yıldır resimle ilgilendiğini ve hayatla ilgili gözlemlerinden esinlenerek 1 yılda yaptığı 46 karakelem eserini sergilediğini dile getirdi.

Hiçbir resim eğitimi almayan ve daha 5 yaşındayken resim yapmaya başlayan Yüce, kendisine en büyük desteği eşi Selda Yüce’nin verdiğini belirtti. Yüce, "1 yılda yaptığım resimlerimde daha çok halkın yakından ilgilendiği konuları seçtim. Fakat bunlar 35 yıllık birikimin eseridir. Özellikle Kutlu Doğum Haftası’na yetiştirdiğim sergiye insanların yoğun ilgi göstermesi beni gerçekten mutlu etti" diye konuştu.

Necmettin Yüce, daha sonraki projesinin resim çalışması sırasında yaşadıklarını "Beklenen resim sergisinin hikayesi" adlı bir kitapta toplamak olduğunu söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Nisan 2005 Salı 16:17:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?