22
Mayıs
2024
Çarşamba
BORNOVA - İZMİR
Belediye Sayfaları

Doğuştan 4 böbrekli hemşirenin bir böbreği çıkarıldı

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı'nda doğuştan 4 böbreği olan Adanalı emekli hemşire Aysel Aygün'ün (58) fonksiyonunu kaybeden 1 böbreği karın duvarında 4 delik açılarak laparaskopik olarak çıkarıldı.

Hastanın sağ ve sol tarafından 2'şer olmak üzere toplam 4 böbreği bulunduğunu açıklayan Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.Dr. Erdal Apaydın, “Soldaki böbreklerden üstte yer alan böbrek hayati fonksiyonunu kaybetmiş durumdaydı.

Ayrıca idrar kanalı çok geniş olup, sidik kesesine açılması gereken delik, idrar yolunun başka tarafında açılıyordu. Hastamızın üşüme, titreme ve ateş gibi şikayetleri vardı” dedi. Karın bölgesinden açılan dört delikten girerek özel cihazlar yardımıyla hastanın bu böbreğini ve idrar kanalını çıkardıklarını kaydeden Prof.Dr. Apaydın, “Hastamızın sağlık durumu çok iyi. Bir iki gün içerisinde kendisini taburcu edeceğiz. Bundan sonraki hayatını 3 böbrek ile devam ettirecek” diye konuştu. Sağlığına kavuştuğu için çok mutlu olduğunu dile getiren 39 yıllık evli ve 2 çocuk annesi Aysel Aygün, “Doktorlarım sayesinde hayatıma kaldığım yerden devam edeceğim. Hepsine teşekkür borçluyum” dedi.
iha
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2007 Cuma 09:43:35
Güncelleme :6 Temmuz 2007 Cuma 09:58:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?