22
Mayıs
2024
Çarşamba
BORNOVA - İZMİR
Belediye Sayfaları

Ege Üniversitesi'nde Bahar Şenlikleri

Ege Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı'nın düzenlemiş olduğu EÜ 28. Kültür Sanat ve Spor Şenliği bugün başladı. 

Ege Üniversitesi kampüsü içerisinde 28.'si düzenlenen Kültür Sanat ve Spor Şenliği bugün saat 12.00'da Diş Hekimliği Fakültesi önünde EÜ Rektörü Ülkü Bayındır'ın açılış konuşmasıyla başladı. Açılış konuşmasının ardından tören Türk Halk Dansları Topluluğu'nun Ankara ve Ege Efelerinin oyunları, Konservatuar öğrencelerinin müzik gösterisi ve Latin Dansları Topluluğu'nun dans gösteriyle devam ederken öğreciler bol bol su savaşı yaptılar. 

Açılış konuşmasında EÜ'nün şenliklere çok önem verdiğini belirten Rektör Ülkü Bayındır, "Ege Üniversitesi öğrencileri hiçbir zaman Türkiye'nin yüzünü kara çıkartmamıştır. Bu şenliği ve eğlenmeyi siz değerli öğrenciler çok hakediyorsunuz. Ege Üniversitesi sizlerle varolmuştur ve sizlerin başarılarıyla ayakta duracaktır. Biliyorsunuz ki şenlikleri en uzun ve kapsamlı kutlayan üniversitelerden bir tanesi de Ege Üniversitesi'dir. Gece konserleri son 5 yıldır yapılmıyordu ama bu sene yapılacak. Sizler bunu fazlasıyla hakediyorsunuz" dedi. Yapılan açılış töreninde öğrenciler sıcak havada gönüllerince su savaşı yaptılar ve serinlediler. 

Halk arasında Bahar Şenlikleri olarak da bilinen Kültür Sanat ve Spor şenliği kapsamında akşam Şebnem Ferah konser verecek. Yüksek Sadakat, İletişim Fakültesi yanına kurulan şenlik alanında Perşembe günü öğrencilere konser verecek. Ayrıca 25 Mayıs'a kadar devam edecek olan şenlikte birçok tiyatro, film gösterimi, halk dansları, yarışmalar, resim sergieleri, sportif faliyetler, konferanslar, söyleşiler, paneller gibi faliyetler düzenlenecek.
iha
Yayın Tarihi : 14 Mayıs 2007 Pazartesi 18:01:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Ulaş Tuzak IP: 85.108.70.xxx Tarih : 1.05.2008 17:12:12

Ege Üniversitesi şenlikler konusunda çok profesyonel çalışıyorlar, organizasyonlar çok başarılı fakat bir dokuz eylül öğrencisi olarak bizde böyle etkinlikler yapmayı hayl ediyoruz ve ister istemez hayıflanıyoruz...