16
Mayıs
2024
Perşembe
BORNOVA - İZMİR
Belediye Sayfaları

Ege Üniversitesi'nde panel

Ege Üniversitesi Hemşirelik Yüksekokulu 12 Mayıs Komitesinin Hemşirelik haftası dolayısıyla 'Olumlu Hemşirelik Eğitim Ortamı' konulu panel düzenlendi. 

Türk Hemşireler Derneği İzmir Şubesi'nin desteğiyle Ege Üniversitesi Hemşirelik Yüksekokulu'nun Hemşirelik haftası kapsamında düzenlediği etkinlikte oturum başkanlığını Ege Üniversitesi Hemşirelik Yüksekokulu öğretim görevlisi Prof. Dr. Ayla Bayık Temel yaptı. Ege Üniversitesi Hemşirelik yüksekokulu Öğretim görevlileri Doç. Dr. Meryem Yavuz, Yar. Yrd. Doç. Dr. Ayça Gürkan ve Araş. Gör. Emel Taşçı'nın konuşmacı olarak katıldığı etkinlikte 12 mayıs etkinlikleri düzenleme komitesi başkanı Yar. Doç.Dr. Şeyda Dülgerler, 21. yüzyılda pek çok değişimden biri olan küreselleşmenin hemşirelik mesleğini etkilediğini ve bu nedenle öğrencilere mesleki bilinç kazandırmak amacıyla bu etkinlikleri düzenlediklerini söyledi. 

'Hemşirelikte Olumlu Çalışma ve Eğitim Ortamları' konulu sunumu yapan Doç. Dr. Meryem Yavuz, "Çalışma ortamında hemşirelerin psikolojik hallerinin iyi olması için donanımlı eğitim ve profosyonel olanaklara erişimin olması gerekir. Güvenli bir çalışma ortamı, yeterli donanım ve malzeme, bilinçlenme programları, çalışanların emeklerinin karşılığını olması durumunda olumlu eğitim ve çalışma oratamı mümkün olabilir. Böylece bireylerin ihtiyaçları karşılanabilir ve amaçları gerçekleşebilir" şeklinde konuştu. Bunun yanı sıra eğitimciler ve öğrenciler için güvenli atmosfer ile çalışma ortamında sıcak ve arkadaşça ,ilişkilerin kurulması, iletişimin gerçekleşmesi gerekliliğine vurgu yapan Yavuz, "Olumlu çalışma ve eğitim koşulları için gerekli koşulların sağlanması amacıyla kampanyalar düzenlenebilir" dedi. 

Yrd. Doç. Dr. Ayça Gürkan, 'Yüksek Öğrenim İklimi ve Üniversite Gençliği' konulu sunumunda "Küreselleşmeden etkilenen toplumlarda birey norm ve kurallara uymakta sorun yaşar ve yabancılaşır. Barınma, beslenme,sağlık, öğrenim giderleri gibi sorunlar öğrenci başarısını etkilemektedir. Genellikle geleneksel ortamdan gelen ve üniversite ortamında yabancılaşan bireylerin kişiliklerinin gelişmesinde ve sorunları ile baş etmede olumlu eğitim koşulları yaratmak için eğitimci ve öğrencilere büyük sorumluluk düşüyor" ifadesinde bulundu.
iha
Yayın Tarihi : 16 Mayıs 2007 Çarşamba 10:59:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?