16
Mayıs
2024
Perşembe
BORNOVA - İZMİR
Belediye Sayfaları

Ege Üniversitesi'nde yeni kulak yapımı

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Kulak-Burun-Boğaz Hastalıkları Anabilim Dalı'nda uygulanan bir yöntemle “kulak” yapıyorlar.

Doğumsal anomali olarak bazı durumlarda bebeğin tek kulaklı olarak dünyaya gelebildiğini açıklayan Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Kulak-Burun-Boğaz Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.Dr.Fazıl Apaydın, “Kaburgadan kıkırdak alarak, 4 aşamalı bir ameliyat neticesinde yeni baştan bir kulak yapabiliyoruz. Ameliyat 3 ay arayla yapılıyor. 1 yıl sonunda hasta yeni bir kulağa kavuşmuş oluyor” dedi. Bu tür ameliyatların çocuk 6 yaşında iken okul öncesi dönemde gerçekleştirildiğini açıklayan Prof.Dr.Apaydın, “6 yaşındaki çocuğun kulağı yetişkin bir kulak boyutuna erişiyor.

Kulak kepçesini oluşturduktan sonra, yeni bir kanal açıp işitme sağlanmaya çalışılıyor. Bu sayede hastalar yeni bir kulağa kavuştukları gibi işitme fonksiyonunun da sağlanması çalışılıyor” diye konuştu. Doğumsal anomaliler dışında travma sonrasında kulağın kopması durumlarında da yeni bir kulak yapabildiklerini açıklayan Prof.Dr.Fazıl Apaydın, “İleri yaşlarda da kansere bağlı kulağın alınması durumunda benzer operasyonları gerçekleştiriyoruz” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2007 Cumartesi 10:12:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?