25
Mayıs
2024
Cumartesi
BORNOVA - İZMİR
Belediye Sayfaları

Egeli öğrencilerden örnek proje

EGELİ ÖĞRENCİLERDEN CESUR ADIM

Ege Üniversitesi Genç Girişimciler Öğrenci Topluluğu'nun düzenlediği “Kitap ve Vizyon” isimli sosyal sorumluluk projesi gerçekleştirdiği etkinlikler ile dikkat çekiyor.

26 Şubat- 26 Mart tarihleri arasında düzenlenen etkinliklerin amacının öğrencilerin kitaplarla olan ilişkilerini pekiştirmek olduğunu söyleyen Genç Girişimciler Öğrenci Topluluğu Başkanı Zaim Osman Poyraz; “Türkiye'de alışkanlıklar sıralamasında kitap okuma alışkanlığı 27'inci sırada. Biz bu sıralamayı değiştirmeyi, en azından Ege Üniversitesi'ne öğrenciler arasında kitap okuma sıklığını artırmayı, istiyoruz. 26 Şubatta başlayan projemizi dört ana kola ayırdık. Bunlardan ilki, kampus içerisinde kitap okuma etkinlikleri düzenlemeye yönelik. İkinci olarak 'Kitap ve Vizyon' projesi kapsamında 3 Mart'ta Ahmet Şerif İşgören'in katılımı ile 'Superman Türk olsaydı, pelerinini annesi bağlardı' söyleşisini düzenledik ve açılışı yaptık. Daha sonra 15-19 Mart tarihlerinde '5. Ege Kitap Günleri' etkinliği için kampüste Ömer Köroğlu, Nihat Sırdar, Candaş Tolga Işık ve Cezmi Ersöz gibi isimleri davet ettik. Son olarak bir yardım kampanyası düzenliyoruz, bu kampanya ile birlikte ülke çapında belirlediğimiz bazı okullara Mayıs ayında geziler düzenleyerek gerekli olan kırtasiye ve kitap ihtiyaçlarını elden teslim edeceğiz” dedi.

Kampus içerisinde belirlenen bazı kafelere kitaplık koymak gibi bir hedefi de olan topluluk, öğrencilerin en kısa yoldan kitaba ulaşmasını sağlayarak, özellikle Ege Üniversitesi öğrencilerinden bu projeye destek bekliyor.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Mart 2010 Çarşamba 11:09:05
Güncelleme :17 Mart 2010 Çarşamba 13:11:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?