22
Mayıs
2024
Çarşamba
BORNOVA - İZMİR
Belediye Sayfaları

Eğlence yeri sahiplerine eğitim

Çevre ve Orman Bakanlığı, Bornova Belediyesi ve Ege Üniversitesi iş birliği yaparak, Türkiye'de bir ilke imza attı. Toplumu rahatsız eden Bar, Birahane gibi eğlence yerlerinin yarattığı gürültü kirliliğine son vermek için işletme sahiplerine seminer verdi. 

Her ay farklı iş kolu ve sektörde devam eden eğitimlerin Bu ay ki konusu "Eğlence Yeri İşletmecileri Ve Sorumlu Yöneticilerine Yönelik Gürültü Kirliliği Önleme "eğitimiydi. Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen seminer 5 saat sürdü. Seminere Bornova Belediye Başkanı Dr. S.Sırrı Aydoğan, Çevre ve Orman Bakanlığı yetkilileri, İzmir, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Karşıyaka, Narlıdere, Konak, Manisa Salihli Belediyesi yetkilileri ve Bornova'da faaliyet gösteren 170 işletme sahibi ve yöneticisi katıldı. 

KİRLİLİĞE SON 

İşletme sahiplerinin büyük ilgi gösterdiği seminerin açılış konuşmasını yapan Başkan Aydoğan "Bornovalı işletmecilerin seminere katılmasından büyük mutluluk duydum" dedi Başkan Aydoğan şöyle konuştu" Farklı konularda eğitim veren bir belediyeyiz. Özellikle halk sağlığı konusunda çok hassasız. İzmir Türkiye'nin en önemli 3.'üncü büyük kenti. Bornova eğlence sektörü için tam bir cazibe merkezi bunun yanında bazı sorunlar da yaşıyoruz Özellikle bu tarz işletmelerde gürültü kirliliğinin önüne geçebilmek için ses yalıtımına büyük önem taşıyor. Toplumun ve İş yeri sahiplerinin bilgilendirilmeye gereksinimi var. Bunu ilk yapan belediyeyiz. İlgili kuruluşlarla temasa geçtik. Bu yönde Türkiye'ye örnek olacak çalışmalar yapıyoruz. Eğitim programının ilkini "berber ve Kuaförlerle yaptık. Geçen ay ise çok ihtiyaç duyulan gıda üretim sektöründe çalışan işçilere eğitim verdik. Bu ay da eğlence yerleri işletmecileriyle bir araya geldik Bornova'da gürültü yapılmasını engelleyeceğiz Çevre ve Orman Bakanlığından ilk kez gürültü yönetmeliği ile ilgili eğitim verdiği için teşekkür alan belediyeyiz" dedi. 

EĞİTİM VERİLDİ 

Başkan Aydoğan" ne iş olsa yaparım devri bitti ne iş yapıyorsak en iyisini yapmak zorundayız İşletme sahiplerinin iş yerlerinde gürültüyü önleyici çalışmaları yapacağına inanıyorum. Ceza yazmaktan hoşlanmıyorum. Eğitim konusundaki çalışmalarımızı artırarak sürdüreceğiz" dedi. 

Bornova'da işletme sahipleri ise başkan Aydoğan'a, teşekkür ederek, esnafa bu kadar değer veren sahip çıkan sorunlarıyla ilgilenen Başka bir belediye yok" Bornova Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Dr. N. Banu Barut, ise gürültü denetim ekibinin çalışmalarının anlatan sunum yaptı. Bazı işletmelerin ses yalıtımına özen gösterilmediği görülse de "esnafa ceza değil yol gösterici oluyoruz. 3 yılda bu konuda çok yol kat ettik." dedi.
Seminere ayrıca Çevre ve Orman Bakanlığı'ndan Fizik Yüksek Mühendisi Zeliha Gemici "Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi ve Yönetimi Yönetmeliği konusunda açıklamalar yaptı" 2872 sayılı Çevre Kanunu Uyarınca Verilecek İdari Para Cezalarına İlişkin Genelge konusunda İzmir Çevre ve Orman İl Müdürlüğü'nden Mustafa Karaca, bilgi verirken, Çevre Mühendisi Ümit Yener ve Ege Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü'nden Yrd. Doç. Dr. Aysun Baltacı ise işyerlerinin ses yalıtımı ve alınması gereken önlemler konusunda konuşmacı olarak katıldı. Seminer bitiminde katılımcılara sertifika verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Aralık 2007 Cumartesi 10:52:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?