19
Mayıs
2024
Pazar
BORNOVA - İZMİR
Belediye Sayfaları

Erken teşhis hayata döndürdü

İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi’nin gezici ekipleri, mahalle taramaları ile hayat kurtardı. Sağlık otobüsündeki testte kanser olduğu belirlenen Sulhiye Atay, erken teşhisle hayata döndürüldü.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi, gezici sağlık otobüsüyle mahallelere giderek gerçekleştirdiği sağlık taramalarıyla hayat kurtardı. Sosyal güvencesi bulunmayan, şehir merkezine sık sık gelip muayene olma imkanı olmayan İzmirlilerin ayağına kadar sağlık hizmeti götüren Hastane, Pınarbaşı Ümit Mahallesi’nde oturan Sulhiye Atay’ın hayatını değiştirdi.

2008 yılı içinde mahallelerine gelen sağlık taraması hizmetinden yararlanan Sulhiye Atay’a yapılan testler sonucunda rahim kanseri teşhisi kondu. Detaylı tetkik için Eşrefpaşa Hastanesi’ne davet edilen Sulhiye Teyze’ye ileri tetkikler yapıldı. İncelemeler sonucunda ameliyat edilmesine karar verilen Atay, rahmi alındıktan sonra tamamen sağlığına kavuştu.

Daha önce çeşitli şikayetlerle birçok hastaneye ve doktora gittiğini ancak bir sonuç alamadığını belirten Sulhiye Atay, “Mahallemize gelen doktorlar sayesinde ikinci hayatımı yaşıyorum. Eğer bana erken teşhis konmuş olmasaydı, belki şu anda kanser nedeniyle hayatımı kaybetmiş olacaktım. Bana bu imkanı veren, sağlıklı yaşamıma geri dönmemi sağlayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Aziz Kocaoğlu ile Eşrefpaşa Hastanesi’ne çok teşekkür ediyorum. Allah onlardan razı olsun” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Hülya Güven, 2005 yılından bu yana gerçekleştirdikleri sağlık taramalarıyla bir çok hastanın derdine derman olduklarını söyledi. Güven, “Sulhiye Hanım, erken teşhisle kanser tanısı konan ve yapılan ameliyatla kanseri yenen hastalarımızdan birisi. Mahalleler, okullar ve köylerde yaptığımız sağlık taramalarının önemini bu vakayla bir kez daha görmüş olduk. Sağlığına kavuşturduğumuz binlerce hastamızla birlikte bizler de büyük sevinç yaşıyoruz” diye konuştu

iha
Yayın Tarihi : 6 Nisan 2009 Pazartesi 10:48:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?