22
Mayıs
2024
Çarşamba
BORNOVA - İZMİR
Belediye Sayfaları

Eşini sevgilisine öldürttü

İZMİR'in Bornova İlçesi'nde, seyyar tatlıcılık yaptığı kamyonetinde tabancayla vurulan Mustafa T.'nin, eşi G.T.'nin sevgilisi Y.M. tarafından öldürüldüğü ortaya çıktı. Gözaltına alınıp tutuklanan zanlılardan G.T.'nin, boşanma isteğine karşı çıktığı eşini, mal varlığına sahip olmak için sevgilisine öldürttüğü belirlendi.

Geçen 29 Ekim'de, saat 01.00 sıralarında, Fatih Caddesi, Kuzey Çevre Yolu inşaatı altındaki kapalı kasa kamyonetin içinde kanlar içinde birinin yattığını gören vatandaşlar, polise haber verdi. İhbar üzerine olay yerine gelen polis, seyyar tatlıcılık yaptığı kamyonetinin şoför mahalinde tabancayla vurularak öldürülen kişinin, ‘cinayet, adam yaralama’ gibi 5 ayrı suçtan sabıkası bulunan 48 yaşındaki Mustafa T. olduğunu saptadı. 

Geniş çaplı soruşturma başlatan polis, görgü tanıklarından, olay yerinden plakası alınamayan siyah renkli bir cipin ayrıldığını belirledi. Mustafa T.'nin, iş ve aile yaşamını yakın takibe alan polis, araştırmasının sonunda eşi G.T.'nin ölüm planını ortaya çıkardı.

Yapılan araştırmada Mustafa T.'nin, kendisine ait bir internet kafesinin bulunduğu, ancak burayı eşi G.T.'nin işlettiği belirlendi. Son zamanlarda ailevi sorunları bulunduğu, G.T.'nin, kafeye gelip giden Y.M. (28) ile tanışıp bir süre sonra ilişki yaşamaya başladığı saptandı. Y.M.'nin de kendisine ait bir cipin bulunduğunun belirlenmesiyle polis harekete geçti. Mustafa T.'nin eşi G.T. ile birlikte Y.M. gözaltına alındı. Olay günü herşeyden habersiz gibi davranan G.T.'nin sorgulamasında, mal varlığına sahip olmak için eşinin boşanma isteğini kabul etmediği ve sevgilisi Y.M.'ye öldürttüğü öğrenildi. 

Y.M.'de, ifadesinde suçunu kabul ederken, olayı kuzeni E.M. (25) ile birlikte gerçekleştirdiklerini, tabancayı Alsancak Limanı yakınlarında denize attıklarını söyledi. Y.M.'nin tarif ettiği yerde yapılan aramada, suç aleti tabanca da denizden çıkarıldı. İşlemlerin tamamlanmasının ardından adliyeye sevkedilen G.T. ve Y.M. tutuklanırken, E.M.'nin yakalanması için çalışmaların sürdüğü belirtildi.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 16 Ocak 2007 Salı 15:31:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?