22
Mayıs
2024
Çarşamba
BORNOVA - İZMİR
Belediye Sayfaları

Esnaf adaylarına diş taraması

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB) Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri ağız ve diş sağlığı taramasından geçirildi. Ege Ağız Diş Sağlığı ve Diş Hekimleri Derneği üyelerinin gönüllülük esasına dayandırdıkları ve imece usulüyle tüm giderlerini karşıladıkları program kapsamında geleceğin esnaf adaylarının diş tedavileri yapıldı. Gün boyu süren taramalar sırasında İESOB Başkan Vekili İbrahim Bayram da öğrencilerle sohbet etti. Bayram, Dernek Başkanı ve Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ertuğrul Sabah'tan çalışmalarıyla ilgili bilgi aldı. 

ÖĞRENCİLERE SAĞLIK HİZMETİ SÜRECEK 

Okul öğrencilerine yönelik sağlık hizmetlerinin süreceğini belirten Bayram, bu yönde sağlık kuruluşları ve gönüllü meslek örgütleriyle işbirliği yapmanın öğrencilerin sağlık koşullarının iyileştirilmesi ve bilgilendirilmeleri açısınadan önemli olduğunu söyledi. 

İESOB olarak, okulu eğitim hayatına kazandırdıkları günden bu yana öğrencilerinin başta sağlık olmak üzere, pek çok gereksiniminin sağlanmasında gerekli destek ve tedbirleri sağlamaya çalıştıklarını söyleyen Bayram, "Daha önce de Veremle Savaş Derneği ile birlikte öğrencilerin tüberküloz taramalarını gerçekleştirdik. Sağlıklı beslenme gibi konularda birliğimizin uzmanları eğitimler verdi. Ege Ağız Diş Sağlığı ve Diş Hekimleri Derneği Sayın Ertuğrul Sabah'ın önderliğinde takdir ve desteği hak eden önemli sağlık destekleri gerçekleştirmekte. Okulumuza da gönüllü olarak gelerek çocuklarımızın diş tedavilerini gerçekleştiren bu sağlık ordusuna teşekkür ediyoruz" diye konuştu. 

İESOB Başkan Vekili Bayram, geleceğin esnaf sanatkarlarını yetiştirdikleri öğrencilerinin her konuda bilinçli birer birey olarak hayata atılmalarını istediklerini söyledi. Bayram, Birlik olarak bu yönde her türlü işbirliği ve çalışmayı sürdüreceklerini açıkladı. 

GÖNÜLLÜ SAĞLIK TİMİ GİBİ ÇALIŞIYORLAR 

5 yıldır başta engelli çocuklar olmak üzere İzmir'in ilçeleri ve köylerinden Hakkari'ye kadar gönüllü hizmet veren dernek üyesi diş hekimleri, sağlık timi gibi çalışıyor. Örnek projelere imza atan derneğin başkanı Prof. Dr. Ertuğrul Sabah, özellikle çocukların ağız ve diş sağlığına yönelik çalışmalar yürüttüklerini belirterek, üç tedavi, altı adet de eğitim birimli sahra poliklinikleri oluşturduklarını söyledi. 

Üyelerinin bir araya getirdikleri alet ve sarf malzemeleri ile hizmet verdiklerini vurgulayan Sabah, "Yola çıktığımız günden bu yana 76 noktada çocukların diş tedavilerini yaptık. Ulaşılması zor dağ ve orman köylerine ulaşmaya çalışıyoruz. Her okula her çocuğa ulaşamayacağımızı biliyoruz. Amacımız, örnek çalışmalar sergileyerek, bu tür uygulamaların belli bir yöntem içinde yapılabileceğini göstermek, ülkenin her yanında diş hekimlerinin bir araya gelerek bu gönüllü sağlık desteğini vermesinin önünü açmaktır" dedi. Çalışmalarında yeterli alt yapı, bilgi, deneyim ve görgüye ulaştıklarını, her geçen gün aralarına yeni gönüllü diş hekimlerinin katıldığını belirten Sabah, ulaşımlarının sağlanması halinde verdikleri hizmeti iki katına çıkarabileceklerini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2007 Salı 12:32:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?