24
Mayıs
2024
Cuma
BORNOVA - İZMİR
Belediye Sayfaları

Esnaf kepenk kapatma noktasına geldi

YÜKSEK SES YASAĞI ESNAFIN TEPKİSİNİ ÇEKTİ

Türkiye genelinde uygulanan gece 24.00'den sonra yüksek sesle müzik yayını yapma yasağı sonrasında birçok gece kulübü işleten esnaf, kepenk kapatma noktasına geldi. Sigara yasağından sonra uygulanan yasak karşısında gelirlerinde düşüş yaşandığını ifade eden esnaf karardan sonra zor duruma düştüklerini belirttiler.

Ülke genelinde gece kulüplerinde saat 24.00'den sonra yükses ses ile yayın yapma yasağına esnaftan protestolar devam ediyor. İzmirli bir gece kulübü işletmesi de yasak sonrasında işlerinde ekonomik anlamda düşüş yaşadığını ifade ederek uygulanan kararı yazılı pankartla protesto etti.

Mehmet Esmez isimli işletmen gece kulübünün camına astığı; 'Bornova'da eğlenceye haksız 1 sınır getiren Bornova Belediyesi Başkanlığı'nı protesto ediyoruz' yazılı pankartla Bornova Belediyesi'ni protesto etti. Ancak pankartın kısa bir süre önce Bornova Belediyesi tarafından kaldırıldığını belirten Esmez, "Sigara yasağının belimizi büktüğü bu zamanda bir de böyle bir kararın verilmesi benim gibi birçok esnafı zora soktu. Ben de bu kararı protesto etmek için böyle bir pankart astım, fakat bu pankart belediye ekipleri tarafından çevre kirliliği bahane edilerek kaldırıldı" dedi.

Pankartın Bornova Belediye Başkanı tarafından da görüldüğünü açıklayan Esmez, "Pankartımızı Bornova Belediye Başkanı da görmüştür. Fakat bu konu ile ilgili bir şey dememiştir. Hatta ben kendisine bu konuya ilişkin bir mesaj gönderdim fakat bir cevap gelmedi. Madem bu pankart çevre kirliliği nedeniyle kaldırıldı o zaman başkanımız ilk önce gecekondulaşmaya çare bulsun" açıklamasında bulundu.

Belediye ekiplerinin kendisine ruhsatsızlık nedeniyle ceza keseceklerini ancak ruhsatlarının bulunduğunu söyleyen Esmez, "Ruhsatı bulunmayan birçok mekan, mühür vurulmasına rağmen işletmelerine devam etmekte fakat ben ruhsat bulundurmama rağmen bana ceza keseceklerini söylediler" iddiasında bulundu.

Mehmet Esmez'in Avukatı Yavuz Usluer ise uygulamada çifte standart olduğunu açıklayarak, "Bornova Belediyesi esnaf ile vatandaşı karşı karşıya getirmeye çalışıyor. Eğer belediye yükümlülüklerini yerine getirerek ruhsatlı ve ruhsatsız mekanları ayırsa şu an bunlar yaşanmazdı" şeklinde konuştu.

Usluer hukuki işlemlerinin sürdüğünü de belirterek, "Konu çözümlenene kadar kararımızın arkasında duracağız ve tüm hukuki işlemleri uygulayacağız. Eminim ki müvekkilim gibi zorluk yaşayan diğer esnaf arkadaşlar da bize destek olacaktır" ifadelerini kullandı.

BELEDİYE KARARDAN ÖTÜRÜ VATANDAŞLARIN MEMNUN OLDUĞUNU AÇIKLADI

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Bornova Belediye yetkilileri uygulanan kararın vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılandığını dile getirerek, "Biz hem esnafı hem de vatandaşı memnun etmeye çalışıyoruz" diye konuştu.

Yetkililer, "Vatandaşlar bu karardan memnun" görüşünü savunarak, "Ayrıca birçok esnaf da bu kararı destekliyor" dedi.

İşletme sahibi hakkında da bilgi veren yetkililer, "Kendisi mekan içerisinde birçok değişiklik yapmıştır. Mülkiyet sahibi de bize şikayette bulunmuştur. Kendisine mekanı tekrar eski haline çevirmesini söylememize rağmen bunu yapmamıştır. Biz de kendisine süre verdik. Eğer kendisine tanınan süre içinde gerekli işlemleri yapmaz ise kendisine ceza uygulanacaktır" dedi.

Eleştirileri de kabul etmeyen belediye yetkilileri Mehmet Esmez'in ruhsat bulundurmadığını iddia etti.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2010 Salı 10:55:03
Güncelleme :6 Temmuz 2010 Salı 14:03:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?