27
Mayıs
2024
Pazertesi
BORNOVA - İZMİR
Belediye Sayfaları

EÜ'de tüp bebek şenliği

2008 yılında yaklaşık 2500 ailenin tüp bebek için başvurduğunu belirten Prof. Dr. Tavmergen “Ortalama 1200 tüp bebek uygulaması gerçekleşti. Türkiye'nin birçok yerinden hastalarımız var dünyanın sayılı merkezleri arasındayız teknoloji ve bilgiyi kendi merkezimizde uyguluyoruz” diye konuştu.

Türkiye'nin ilk tüp bebek merkezi olan, Ege Üniversitesi Tüp Bebek Merkezi'nde dünyaya gelen binin üzerinde tüp bebek ve aileleri Ege Üniversitesi Tüp Bebek şenliğinde bir araya geldi. Türkiye'nin dört bir yanından şenliğe katılan tüp bebekler gün boyunca palyaço gösterileri ve çeşitli çizgi roman kahramanlarıyla oyunlar oynayıp, neşe dolu anlar yaşadı.

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Tüp Bebek Merkezi tarafìndan bu yıl 7.si düzenlenen Tüp Bebek Şenliği, Türkiye'nin farklı illerinden binin üzerinde tüp bebek ve ailelerini buluşturdu. E.Ü Tıp Fakültesindeki Kort Kafe'de gerçekleşen şenlikte, çocuklar tarafından en çok ilgiyi palyaçolar gördü.

Gün boyu süren etkinliklerde tüp bebekler zıp zıp oynadı, resim çizdi, kurulan oyun alanında oyunlar oynayarak gönüllerince eğlendi. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Tüp Bebek Merkezi Müdürü Prof. Dr. Erol Tavmergen ``Merkezimizde tedavi gören ve tüp bebek sahibi olan aileler ile çocuklarını biraraya getirerek sosyal bir dayanışmayı hedefliyoruz. Ülkenin farklı illerinden gelerek merkezimizde tedavi olan ebeveynler bu tür organizasyonlarda tanışma ve kaynaşma fırsatı buluyor, moral depoluyorlar. Yüzlerini biraz olsun güldürebiliyorsak ne mutlu bizlere'' dedi. 2008 yılında yaklaşık 2500 ailenin tüp bebek için başvurduğunu belirten Prof. Dr. Tavmergen “Ortalama 1200 tüp bebek uygulaması gerçekleşti. Türkiye'nin birçok yerinden hastalarımız var dünyanın sayılı merkezleri arasındayız teknoloji ve bilgiyi kendi merkezimizde uyguluyoruz” diye konuştu.

28 SENELİK ÖZLEM SONA ERDİ
2009'un ilk tüp bebeği olan 4 aylık Yunus Emre anne ve babasının kucağında şenliğe geldi. 28 yıllık evlilikleri sürensince çocukları olmadığını ve hayatlarının kabusa döndüğünü söyleyen Alime Engin Yağcı “28 yıl boyunca evlat özlemiyle yandık. Ege Üniversitesi Tüp Bebek Merkezi ve Erol Tavmergen hocam sayesinde 28 yıl sonra çocuk özlemimiz sona erdi. Bütün çalışanlara ve kıymetli hocamıza sonsuz teşekkürlerimizi sunarız'' dedi. Ege Üniversitesi ve Türkiye'nin ilk tüp bebeği Ece, 21 yaşında ve yurt dışında, ilk tüp ikizler İstanbul'da yüksek öğrenim görüyor. Prof. Dr Erol Tavmergen ve Tüp Bebek Merkezi personeli, çocukları da yanlarına alarak hatıra fotoğrafı çektirdi.

iha
Yayın Tarihi : 25 Mayıs 2009 Pazartesi 10:47:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?