23
Mayıs
2024
Perşembe
BORNOVA - İZMİR
Belediye Sayfaları

EÜ'den hekimlere sigarayı bıraktırma eğitimi

Ege Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından, Halkın Üniversitesi Etkinlikleri kapsamında, Bornova İlçesi 1. basamak hekimlerine yönelik "Sigara Bırakma Danışmanlığı" konulu eğitim semineri düzenlendi.

Ege Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı eğitim salonunda düzenlenen toplantıda konuşan Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Canan Gündüz Telli, "Amacımız, birinci basamakta koruyucu sağlık hizmetlerinin yaygınlaştırılması ve geliştirilmesidir" dedi.

Toplumun yaklaşık yüzde 40’ının sigara içtiği ve bunların yüzde 70’inin sigarayı bırakmak istediği öngörülürse, özelikle bu hizmetin 1. basamak sağlık hizmetlerinde yaygınlaşması gerektiğinin açık olduğunu ifade eden Dr. Telli, "Sigara mücadelesinde Dünya Sağlık Örgütü’nün yaklaşımı ve uygulamaları da bu doğrultudadır. Sigara mücadelesinde önde giden bazı gelişmiş (İngiltere, İrlanda, Kanada gibi) ülkelerde de benzer mücadele örneklerinden olumlu sonuçlar elde ettiği bilinmektedir. Ülkemizde de bu amaçla çeşitli meslek örgütlerinin ve Sağlık Bakanlığı’nın faaliyetleri son yıllarda hız kazanmıştır" diye konuştu.

Dr. Telli, "Bu toplantının özellikle sigara mücadelesinde henüz faaliyet göstermeyen 1. basamak birimlerinin teorik ve pratik bilgi paylaşımı sonrası bu mücadeleyi kendi birimlerinde organize edip başlatacakları inancındayız" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2005 Cuma 14:08:21
Güncelleme :15 Mart 2005 Salı 16:14:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?