16
Mayıs
2024
Perşembe
BORNOVA - İZMİR
Belediye Sayfaları

Fedakar oğul

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde gerçekleştirilen nakille Meryem Kaya, oğlu Fatih Tuncer ile aynı karaciğeri paylaştı. 

Kendisine 3 yıl önce İstanbul Samatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde siroza bağlı karaciğer yetmezliği teşhisi konduğunu belirten 4 çocuk annesi 53 yaşındaki Meryem Kaya, "Teşhisin konulmasından sonra ağır bir varis kanaması geçirdim. İlaç tedavileri olumlu yanıt vermeyince doktorlarım iyileşmem için tek çözümün organ naklinde olduğunu söylediler. Bunun üzerine nakil için beni Ege Üniversitesi'ne yönlendirdiler" dedi. 

Kaya, Ege Üniversitesi'nde yapılan tetkiklerde organ nakli için ilk önce kızının gönüllü olduğunu, ancak olumlu sonuç alamadıklarını söyledi. Gerekli testlerin bu kez oğlu Fatih Tuncer'e yapıldığını belirten anne Kaya, "Testler olumlu çıkınca nakile karar verildi. Oğlum sayesinde sağlığıma kavuşacağım için çok mutluyum. Kendisine ne kadar teşekkür etsem az" diye konuştu. 

Annesini eski sağlığına kavuşturacağı için çok mutlu olduğunu dile getiren 30 yaşındaki Fatih Tuncer ise, "Annem beni bu yaşa kadar getirdi. İyi ve kötü günlerimde hep yanımda oldu. Şimdi sıra bende. Elimden ne gelirse yapmaya hazırım. Yeter ki o iyileşsin" dedi.
Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'ndeki nakil Doç. Dr. Murat Kılıç, Doç. Dr. Murat Zeytunlu ve Plastik Cerrahi'den Prof. Dr. Mehmet Alper başkanlığındaki ekip tarafından gerçekleştirildi.

iha
Yayın Tarihi : 18 Mayıs 2007 Cuma 13:27:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?