18
Mayıs
2024
Cumartesi
BORNOVA - İZMİR
Belediye Sayfaları

Fidanlar toprakla buluştu

Bornova Belediyesi, kent ormanı oluşturdu. Bornova-Atatürk Mahallesi varyant çıkışında Aşık Veysel Rekreasyon alanı çevresi sırtlarındaki 35 dönümlük alanda yapılan ormanda, 4 bin adet fidan toprakla buluştu.

Ormana, fıstık çamı, akasya, kara selvi, kızıl çam, mavi selvi ve tespih fidanları ekildi. Fidanlar tel örgü ve duvarla çevrilerek koruma altına alındı.

Törende Mevlana İlköğretim Okulu 7. sınıf öğrencisi Emine Kocabıyık, Aşık Veysel’in Orman adlı şiirini okudu. İzsu yönetim kurulu üyesi Kemal Aşk, kürsüde ağacın nasıl dikileceği konusunda bilgi verdi.

Kent içinde yeni yeşil alanlar yaratmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten Bornova Belediye Başkanı Sırrı Aydoğan, "Çocukken buradaki ormanları hatırlıyorum. Bu alana şimdi hüzünle bakıyorum" dedi.

Aydoğan, "Dünyada çok ciddi çevre bozulması yaşanıyor. Amazonda yağmur ormanlarında kesilen ağaçlar Türkiye’yi de ilgilendiriyor. Dünyanın sonu kötüye gidiyor. Bu bir sır değil. Bütün dünya biliyor" dedi. Bornova’nın çevresini yeşil kuşak altına alacakları sözünü veren Aydoğan, "Bu yıl 150 dönüm yeni park yapacağız. Üç yıl içinde Bornova içinde 4 adet yeni kent Ormanı yaratacağız. Vatandaşlarımız kent içinde doğayla buluşturup piknik yapıp dinlenebilecekler. Ayrıca geleceğimiz olan çocuklarımıza daha yeşil bir gelecek bırakmak için çalışacağız" diye konuştu.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise diktiği ağacın kendisine ait olduğunu söyledi.

Ağaç dikme törenine Bornova Kaymakamı Mustafa Dündar, Bornova Belediye Başkanı Sırrı Aydoğan, Bornova 57. topçu Tugayı komutanı Tuğ.General Ali Vahit Kubilay Mevlana İlk Öğretim Okulu, Zehra Hoca Hanım İlk Öğretim Okulu Batı Anadolu İlk Öğretim Okulu, İsmet sezgin İlköğretim Okulu Hayrettin Duran Lisesi Seyit Şanlı İlk Öğretim Okulu, Atatürk Anadolu Meslek ve Meslek lisesi okullarından 50’şer öğrenci ve vatandaşlar da katıldı.


 

Kenthaber
Yayın Tarihi : 20 Nisan 2005 Çarşamba 15:02:35
Güncelleme :25 Nisan 2005 Pazartesi 17:36:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?