19
Mayıs
2024
Pazar
BORNOVA - İZMİR
Belediye Sayfaları

GDO yönetmeliği yargıya taşınıyor

ZİRAAT MÜHENDİSLERİ ODASI BORNOVA'DA BULUŞTU

Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi öğrenci üyeleriyle Bornova Belediyesi Uğur Mumcu Kültür Merkezi'nde buluştu. Ziraat Mühendislerinin sorunları, çözüm önerilerini konuşmak için toplanan Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi üyelerinin gündemini şuan gündemde olan genetiği değiştirilmiş organizmalar (GDO) oluşturdu.

Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi'nin öğrenci üyeleriyle yaptığı toplantıya Genel Merkez İkinci Başkanı Dr. Turhan Tuncer, Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Ferdan Çiftçi, Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şube İkinci Başkanı Ahmet Tomar ve Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır konuşmacı olarak katıldı. Öğrenciler ve GDO'lar konusunda genel değerlendirme yapan Genel Merkez İkinci Başkanı Turhan Tuncer, öğrencilerin GDO konusunda değerlendirmeler yaparak ZMO ile ilişki içinde olması gerektiğini belirtti.

Tuncer, “Buradan aldığınız bilgileri arkadaşlarınız ve çevreniz ile paylaşmanızda yarar var. Bu konuda bir birlik sağlamalı ve insanları bilinçlendirmeliyiz. Ayrıca 14-15 Kasım 2009 tarihlerinde Ankara'da düzenlenecek olan Ziraat Mühendisleri Odası 5. öğrenci kurultayına tüm öğrencilerimizi bekliyoruz” dedi.

Çıkan yönetmeliğin GDO'lara yasaklama getirmediğini belirten Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Ferdan Çiftçi, “Bu yönetmelik GDO'ların ancak ticaretini düzenleyen bir yönetmeliktir. Bu konuda odamız kamuoyunu doğru bilgilendirmeye devam edecek ve yönetmeliği yargıya taşıyacaktır” dedi.

GDO'lu ürünlerin önünü açan bir yönetmeliğin çıktığını hatırlatan Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır ise şöyle konuştu, “Yönetmelikler yasaya dayandırılır. Şuan yasası olmayan bir yönetmelik çıkarıldı. Bu yönetmelikten önce bio güvenlik yasası çıkması gerekirdi. TBMM'ye girmesi gerekirdi. Kamuoyunun önünde tartışılması, ondan sonra meclisin kararına bırakılması gerekirdi. Egemenlik kayıtsız şartsız milletinse milletin görüşü alınmadan o yönetmelik nasıl çıkartılır. Halkın sağlığı birinci derecede Belediye Başkanının görevidir. Ben Bornova halkının sağlığını düşünmek, gözetmek zorundayım. GDO'ya da böyle bir anlayışla yaklaşıyorum”

ZİRAAT MÜHENDİSLERİ ODASI BORNOVA'DA BULUŞTU
İHA
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2009 Cuma 10:54:02
Güncelleme :6 Kasım 2009 Cuma 11:27:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?