25
Mayıs
2024
Cumartesi
BORNOVA - İZMİR
Belediye Sayfaları

Gençler kültürel mirasa sahip çıkıyor

GENÇ ARKEOLOGLAR KÜLTÜREL MİRASA SAHİP ÇIKIYOR

Ege Üniversitesi(EÜ) Arkeoloji ve Kültürel Miras Topluluğu tarafından düzenlenen I. Ulusal Arkeoloji Öğrencileri Sempozyumu değişik üniversitelerden öğrencilerin katılımıyla başladı. Sempozyumun hazırlanmasına büyük destek veren EÜ Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz;“Ege Üniversitesi arkeolojisi içi dolu kültürel bir bütündür. Öğrencilerin kültürel mirasa sahip çıkmaları bizi mutlu eden önemli bir başarıdır” dedi.

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz öğrencilerin bu girişimiyle gurur duyduğunu şu sözlerle dile getirdi:“Bir sempozyum düzenlemek zor bir iştir. Öğrencilerimizin bu sempozyumla çok iyi bir iş başardıklarını düşünüyorum. Ege Üniversitesi Arkeolojisi içi dolu kültürel bir bütündür. Son zamanlarda Yeşilova höyüğü buluntuları ile gündemdedir. Öğrencilerin bunu şimdiden sahiplenmeleri beni çok mutlu etti. Bilimsel topluluk içinde iyi çalışmalar ve güzel anılar bizim içinde büyük bir başarıdır.”

ÖĞRENCİLERİN ORGANİZASYONU TAKDİR TOPLADI

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yılmaz'a böyle bir etkinliği desteklediği için çok teşekkür eden Pamukkale Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Celal Şimşek; “Dünyada Türk arkeoloji çalışmaları çok yüksek bir trend yakaladı. Ülkemizde son 20 yılda yapılan çalışmalar ve hükümetin bunu desteklemesi siz öğrencilerin staj yapmasına olanak sağlıyor ve öğrencilerin bu imkanları en iyi şekilde kullandığına inanıyorum” dedi.

Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Altan Çilingiroğlu ise öğrencilerin büyük çabasıyla gerçekleşen etkinlikten övgüyle bahsederek; “Bu etkinliğin gerçekleşmesi sürecinde topluluk öğrencileriyle minimum bir ilişki içersindeydim. Bunun nedeni öğrencilerimizin rahat çalışmalarını ve kendi inisiyatiflerini kullanarak ortaya bir ürün koymalarını istememdi. Arkeoloji ve Kültürel Miras Topluluğu, daha öncede birçok başarılı faaliyete imza attı. Topluluk üyeleri, arkeolojik alandaki kazılardan tutun, kitap sergilerine kadar değişik etkinlikleri kendi fakültemizin de dışına çıkarak diğer üniversitelerle birlikte çalışmalar yaptı. Başarılması zor bir işi başardıklarını düşünüyorum. Bir adım daha ileri giderek birçok okulla ve yurt dışında da programlar yapılabilir ve bu konuda çalışmalar başlamıştır” dedi.

Müzik dinletisi ve tiyatro gösterisinin ardından sempozyumun oturumlarına geçildi.

GENÇ ARKEOLOGLAR KÜLTÜREL MİRASA SAHİP ÇIKIYOR
GENÇ ARKEOLOGLAR KÜLTÜREL MİRASA SAHİP ÇIKIYOR
GENÇ ARKEOLOGLAR KÜLTÜREL MİRASA SAHİP ÇIKIYOR
GENÇ ARKEOLOGLAR KÜLTÜREL MİRASA SAHİP ÇIKIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 12 Mart 2010 Cuma 09:08:02
Güncelleme :12 Mart 2010 Cuma 23:07:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?