19
Mayıs
2024
Pazar
BORNOVA - İZMİR
Belediye Sayfaları

Göbek deliğinden safrakesesi alındı

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Cerrahisi Anabilim Dalı'nda gerçekleştirilen SILS (Tek kesi ile laparoskopik cerrahi) adı verilen yöntemle 2 yaşındaki Ayşe Eylem Çal'ın göbek deliğinde açılan tek kesi ile safra kesesi çıkartıldı.

Söz konusu yöntemin Türkiye'de ilk kez bu kadar küçük bir hastaya uygulandığını açıklayan Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç.Dr.Orkan Ergün, "Hastamızda safra kesesi fonksiyon bozukluğu tespit etti. Buna bağlı olarak safra kesesi iltihabı oluşmuştu. Uyguladığımız teknik sayesinde göbek deliğinden girerek tek kesi ile safra kesesini çıkardık"dedi.

Bu yöntemle yapılan operasyonların ortalama 40-60 dakika sürdüğünü ve hastaların 12-16 saat arasında değişen süreler sonrasında evlerine taburcu edilebildiklerini belirten Doç.Dr.Ergün, "Karın bölgesinde tek kesi olduğu için hastalarda estetik kaygılar oluşmadığı gibi, ameliyat sonrasında hemen hiç ağrı oluşmamakta" diye konuştu.

Doç.Dr.Ergün, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Cerrahisi Anabilim Dalı'nın bu yöntemin uygulanması konusunda Türkiye'de öncü durumunda olduğunu kaydetti.

iha
Yayın Tarihi : 12 Nisan 2009 Pazar 12:15:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?